Close search

Пресечни точки

Пресечни точки Вълшебна вечеря за ценители на виното в "Hamachi" Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Утре в японски ресторант "Hamachi" ще се проведе дегустация на европейски вина, фина японска кухня и авторски български ястия под името "Пресечни точки".

Това ще е една вълшебна вечеря за ценителите на виното и добрата храна.
Ресторант "Hamachi" и шеф-готвач Жоро Георгиев ще посрещнат откривателя на автентични български вкусове – Валери Нешов.

Chef Валери Нешов ще представи 5 гурме ястия с малко познати, но впечатляващи с качеството си продукти като Крокмач, характерен за северна България (Плевенско), Бито или Толумско сирене от смолянския край и смилянски фасул, който се отличава с фино и плътно зърно с висока масленост.

Истинска симбиоза от вкусове, традиционни японски и български, ще се създаде между работата на Валери Нешов и Жоро Георгиев, който ще представи типични за Япония ястия.

Chef Жоро Георгиев ще използва характерни японски продукти - адзуки (натурално сладък японски червен боб), водорасли Комбу, оризови кори, зеленчуков сос Тонкацу и зелен чай Мат-ча.

Всички присъстващи ще вкусят и уникално съчетание в едно ястие на печено млечно телешко с японски зеленчуков сос и типична българска гарнитура с ориз, праз лук и сушени сини сливи.
Пет изключителни вина, представени от сомелиера Ханес Перфлер (подбрани внимателно, така че да се съчетават най-добре с всяко едно от ястията), ще допълнят вашето усещане за една запомняща се гурме вечеря.

Снимка: ресторант "Hamachi" - Facebook page

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност