Close search

Прополисът – универсалното лекарство

Прополисът – универсалното лекарство В човешкия организъм прополисът почиства клетъчната мембрана, премахва холестерола, нормализира клетъчното дишане и подтиска анормалните клетки Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Всички знаем колко полезен е прополисът. Мощното му действие е потвърдено и от редица научни изследвания.

Установено е, че прополисът подтиска жизнената дейност на вирусите. От 200 изследвани болествотворни щамове, няма такъв, срещу който прополисът да не е противодействал. 

Някои експерти смятат, че това свойство се подобрява, когато прополисът се използва с мед и пчелно млечице.

В човешкия организъм прополисът почиства клетъчната мембрана, премахва холестерола, нормализира клетъчното дишане и подтиска анормалните клетки, възстановява засегнатата тъкан.

Установено е, че прополисът съдържа ред витамини (Bl, B2, РР, Е, С и провитамина А), микроелементи, които участват в обмяната на веществата, ензимни и биохимични процеси на витамини в тялото ни, които ускоряват процеса на зарастване на няколко заболявания и регенериращи свойства.

Прополисът повишава резистентността на организма към йонизираща радиация, повишава защитата и способността за адаптация на организма, а също така осигурява общо тонизиране и полезен психо ефект – подобрява настроението, намалява тревожността и депресията.

Притежава антиоксидантен ефекти затова е много полезно използването му в областта на онкологията. Той потиска растежа на раковите клетки, без да бъде токсичен.

Прополисът оказва противовъзпалителен ефект и може да се използва при лечение на заболявания, свързани с интоксикация на организма, като туберкулоза, дифтерия, скарлатина. Прополисът се явява уникално лечебно средство и употребата му е многоспектърна. Клеевата тинктура успешно се използва при херпес, зъбобол, настинка и кожни заболявания.

От древни времена с прополис се третират екземи, обриви, измръзване и гъбични инфекции, инфекции на пикочните пътища, подагра, артрит, а сега и прополис се прилага дори при рак.

Прополисът трябва да се съхранява на сухо и тъмно, далеч от ароматизирани вещества на тъмно място при темпераутра не по-висока от 25°С. Ако сее съхранява спазвайки горните указания, той за дълго запазва своите лечебни свойства, макар че пресният прополис е в пъти по-ценен, пише още zdraviste.com.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност