Close search

Проверете дали медът ви е истински с бърз и лесен тест

Проверете дали медът ви е истински с бърз и лесен тест Проверете за 10 минути дали е истински медът ви чрез бърз тест с хартия Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Този метод за проверка на качеството на меда е изключително бърз и лесен.

Всички знаем колко е важно медът да е истински. Само тогава може да разчитаме на неговите изключително полезни качества за организма.

За теста ще ви трябва голяма капка от меда, който искате да проверите, както и парче тоалетна хартия. Просто сложете част от меда (не е необходимо да е повече от 1 кафена лъжичка) върху хартията. Изчакайте така от 10 до 30 минути и наблюдавайте ефекта.

Ако около капката мед започне да се образува мокра ивица, значи той определено не е абсолютно натурален. В него има захар, глюкоза или други добавки, които се втечняват и отделят вода, попиваща в хартията. Мократа следа става видима с просто око.

От друга страна, ако медът остане непокътнат и около него не се вижда влажна ивица, колко и време да стои върху хартията, значи на трапезата си имате чист натурален мед.

Източник: framar.bg

Снимки: Нина Тодорова

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност