Close search

Силата на билките

Силата на билките Изследването на билките и съдържащите се в тях вещества е в основата на почти всички лекарства Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Изследването на билките и съдържащите се в тях вещества е в основата на почти всички лекарства. 

Едва след изолирането на въздействащото върху болестта активно вещество учените започват да го синтезират в лаборатории. И то защото трудно може да се отгледат необходимите количества от растението, за да се извлече само активната му съставка. Има редица ситуации, в които можем да помогнем на здравето си с помощта на билките. 

За разлика от хапчетата, които помагат за едно, а вредят на друго, употребата на препарати съдържащи само билки по никакъв начин не може да навреди на организма.

Важно е да знаем също, че събирането и консервирането на билките по начин, който ги прави годен за употреба е от изключително значение. 

Всяко растение има свой период на бране, различни части от него съдържат различно количество активни съставки, трябва да бъде разтворено в спирт или вода, организмът ни го приема във вид на отвара, чай или разтривка.

Източник: ozdravei.net

Снимки: flickr.com

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност