Close search

Сок от лайм срещу рак и редица заболявания

Сок от лайм срещу рак и редица заболявания Сок от лайм в помощ за здравето Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Знаете ли, че лаймът е с по-високо съдържание на витамин С от другите цитрусови плодове?

Освен това сокът от лайм убива бактерии като ешерихия коли, също така убива патоген на холерата, която заразява близо 5 милиона души годишно.

Проучване е доказало, че сокът от лайм намалява болката и риска от влизане в болница при децата със сърповидно-клетъчна анемия.

Скорошно проучване е открило, че севиче или патогенен агент в рибата може да бъде напълно отслабен или стерилизиран от сокът от лайм

Вибрио парахемолитикус и салмонела ентерика, които отговарят за хранителното отравяне при човека са с отслабено действие дори и без влияние, ако сте приели от екстракт от лайм.

Рак на панкреаса е един от най-трудно лечимите видове рак, но сокът от лайм програмира клетките на рак да се самоунищожат, пише още apteka-optima.com.

Сокът от лайм помага и на пушачите - екстрактът от сок от лайм доказано помага при този порок, дори се използва в дъвките за спиране цигарите.

В лайма се съдържат значителни количества желязо (около 2%), фосфор, калий (2%), калций (2%), магнезий и етерични масла

Лаймът е източник и на пектинови вещества и витамин Р, А и С – изключително полезни за здравето на кръвоносните съдове.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност