Close search

Шарлан против рак и за подмладяване

Шарлан против рак и за подмладяване Ползвайте шарлан против рак и за подмладяване Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Шарланът е разстителна мазнина извлечена чрез студено пресоване на слънчогледово семе, което не нарушава неговите хранителни свойства. 

За разлика от рафинираното олио, шарланът съдържа всички естествени и изключително полезни полиненаситени и мононенаситени мастни киселини или така наречените Омега 6 и омега 9.

Шарланът е еквивалент на студено пресования зехтин, тай като в полезния шарлан са запазени всички полезни съставки, премахнати при рафинирането и получаването на слънчогледовото олио, което използваме у нас. 

Чудодейният шарлан дори и много по-полезен, защото в него се съдържа огромно количество витамин Е, който мори рака и осигурява здраве, красота и дълголетие.

Здравословният начин на живот ни подтиква да ползваме все повече полезни продукти в кухнята така както са правили това нашите прадеди. Затова всеки, които все още не е опитал нерафинираното олио шарлан, може да го включи в менюто си за още повече здраве и дълголетие. То е много полезно, тъй като съдържа много витамини и микроелементи, които не могат да бъдат набавени по друг начин.

Нерафинирано олио шарлан се получава чрез механично пресоване, в която липсва химическата обработка, която се прави при обикновеното слънчогледово олио. Затова и нерафинирано олио шарлан е по-плътно и гъсто и е запазило специфичен вкус на суров слънчоглед.

В нерафинирано олио шарлан са запазени всички полезни за организма мастни киселини – омега-6 и омега-9. Първата регулират функциите на имунната система и участват в комуникациите между клетките на нервната система, а втората играе важна роля за намаляване нивото на лошия холестерол.

Едно от най-големите здравословни достойнства на нерафинирано олио шарлан е огромното съдържание на витамин Е. Той е активен антиоксидант, който неутрализира свободните радикали. С това нерафинираният шарлан подмладява, предпазва от рак, регулира функцията на хипофизата, влияе положително на половите жлези и регулира мастния метаболизъм.

Нерафинирано олио шарлан се използва обаче само в суров вид, за да не се разрушат полезните му качества. Той служи за овкусяване на салати и за заливане на ястията след топлинна обработка. За добър ефект може да взимате по една лъжица шарлан и на гладно, пише още lechitel.net.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност