Шарлан против рак и за подмладяване
Шарланът е разстителна мазнина извлечена чрез студено пресоване на слънчогледово семе, което не нарушава неговите хранителни свойства.
За разлика от рафинираното олио, шарланът съдържа всички естествени и изключително полезни полиненаситени и мононенаситени мастни киселини или така наречените Омега 6 и омега 9.
Шарланът е еквивалент на студено пресования зехтин, тай като в полезния шарлан са запазени всички полезни съставки, премахнати при рафинирането и получаването на слънчогледовото олио, което използваме у нас.
Чудодейният шарлан дори и много по-полезен, защото в него се съдържа огромно количество витамин Е, който мори рака и осигурява здраве, красота и дълголетие.
Здравословният начин на живот ни подтиква да ползваме все повече полезни продукти в кухнята така както са правили това нашите прадеди. Затова всеки, които все още не е опитал нерафинираното олио шарлан, може да го включи в менюто си за още повече здраве и дълголетие. То е много полезно, тъй като съдържа много витамини и микроелементи, които не могат да бъдат набавени по друг начин.
Нерафинирано олио шарлан се получава чрез механично пресоване, в която липсва химическата обработка, която се прави при обикновеното слънчогледово олио. Затова и нерафинирано олио шарлан е по-плътно и гъсто и е запазило специфичен вкус на суров слънчоглед.
В нерафинирано олио шарлан са запазени всички полезни за организма мастни киселини – омега-6 и омега-9. Първата регулират функциите на имунната система и участват в комуникациите между клетките на нервната система, а втората играе важна роля за намаляване нивото на лошия холестерол.
Едно от най-големите здравословни достойнства на нерафинирано олио шарлан е огромното съдържание на витамин Е. Той е активен антиоксидант, който неутрализира свободните радикали. С това нерафинираният шарлан подмладява, предпазва от рак, регулира функцията на хипофизата, влияе положително на половите жлези и регулира мастния метаболизъм.
Нерафинирано олио шарлан се използва обаче само в суров вид, за да не се разрушат полезните му качества. Той служи за овкусяване на салати и за заливане на ястията след топлинна обработка. За добър ефект може да взимате по една лъжица шарлан и на гладно, пише още lechitel.net.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook