Close search

Сребърна вода за здраве

Сребърна вода за здраве Сребърна вода за здраве Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Още от далечни времена среброто е известно като средство за пречистване на водата и регенерация на тъканите. Може да се каже, че това е най-древният антисептик.

И ако преди време хората не са могли да обяснят това лечебно действие, а са лекували на принципа на опита и грешката, то днес свойствата на сребърната вода са безусловно доказани.

Учените доказаха, че среброто притежава дезинфекциращи свойства е и способно да унищожава различни микроорганизми. Обяснението: то прониква в клетките с голяма скорост. 

Днес сребърната вода (вода със съдържание на сребърни йони) се използва широко. С помощта на среброто се консервира питейна вода за корабите за далечно плаване, а космонавтите пият сребърна вода по време на полети. 

Сребърната вода консервира минерални води, сокове, някои алкохолни напитки и дори мляко. Използва се и за удължаване на срока на годност на някои лекарства – капки, настойки. Сребърната вода се използва в медицината и ветеринарното лечение.

Среброто е необходимо за нормалното функциониране на жлезите с вътрешна секреция, мозъка, черния дроб и костната тъкан. Действа подмладяващо на кръвта и влияе благотворно върху протичането на физиологичните процеси в организма.

Лекарите препоръчват сребърна вода за профилактика на грипа (тъй като активира имунната система), респираторните и стомашно-чревни заболявания, стоматити, инфекциозни заболявания на ушите, гърлото и носа, цистит, възпаление на очите, а също и при обработка на рани и изгаряния. 

Сребърната вода дава добри резултати и при лечение на бронхиална астма, ревматоиден артрит и редица други заболявания. За всяко заболяване лекарите може да ви предпишат различни лекарства. Ако решите да използвате и сребърна вода, това не отменя лекарските предписания.

Ето в кои области сребърната вода има доказано облекчаващо и лечебно действие:

- при поражения на костите, мускулите, ставите, лимфните възли и други органи, предизвикани от стрептококови или стафилококови инфекции. Можете да правите промивки на порезни рани и изгорени участъци от кожата, за да избегнете загнояване;

- различни кожни заболявания се повлияват добре от въздействието на сребърната вода – гъбични инфекции, акне, циреи,брадавици; 

- обтривайте кожата с тампон, напоен със сребърна вода;

- жабуренето със сребърна вода помага при афти, стоматити, пародонтоза и различни инфекции;

- промивки със сребърна вода помагат при конюнктивит, кератит, възпаление на слъзния канал и други възпалителни процеси;

- при поражения върху ушния канал, фарингит, ларингит, ринит, както и при ангина и грипни състояния се слагат капки в носа или ушите (в зависимост от нуждата);

- при гинекологични възпалителни процеси на лигавицата, при гъбични и бактериални инфекции (вкл. хламидии) се препоръчва промивки със сребърна вода;

- доказано е положителното въздействие на сребърната вода при заболявания на стомашно-чревния тракт, алергии, подагра, диабет и при различни инфекциозни заболявания;

- дизентерия, скарлатина, дифтерия, коремен тиф, салмонела, менингит, хепатит. При всеки отделен случай се прилага различна дозировка.

Внимание: Среброто може да се натрупва в организма, затова сребърната вода се прилага периодично и в умерени дози.

Тъй като микроорганизмите не могат да развият резистентност към сребърната вода, тя може да замени антибиотичното лечение при някои хора с установена резистентност, както и при болни, които имат непоносимост към антибиотични препарати. 

2 Коментара

  1. Small
    Mitko

    oktim66@abv.bg за повече информация,на заинтерисованите.

  2. Small
    Mitko

    Има уред за пречистване на водата-ЕДЕЛВАСЕР.Състои се от пет филтра,като последният е СРЕБЪРЕН.Жалко ,че хората дават пари за какво ли не ,но трудно за профилактика на здравето си,а каква по-добра профилактика от ЧИСТА ВОДА!!!!!!

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност