Close search

Подходящи за топене на мазнини хранителни добавки

Подходящи за топене на мазнини хранителни добавки Когато имате правилната хранителна програма за топене на мазнини, ще ви трябва още нещо... Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Когато имате правилната хранителна програма за топене на мазнини, ще ви трябва още нещо: суплементите към нея, които ще умножат ефекта й, споделят колегите от shake.bg.

Те могат да се разделят на на 4 основни категории: 

1) такива, които увеличават термогенезата или горенето на калории; 

2) такива, които увеличават липозиса или количеството мазнини, отделяни от мастните клетки; 

3) тези, които поддържат нивото на инсулина постоянно; 

4) такива, които потискат глада. 

Разбира се, много от фет бърнърите притежават по няколко такива качества, но споменатите по-долу са подредени според основното им действие.

  • Суплементи Термогеници

Следните суплементи действат предимно като увеличават броя на изгорените през деня калории, включително тези от мазнини.

- бетафенилетиламин - Този важен трансмитер повишава преноса на сигнали по нервите. Той стимулира горенето на калориите, увеличавайки отделянето на неврохормона норепинефрин. От него се вземат 100-200 мг 1-2 пъти дневно.

- капсаицин - Това е основната активна съставка в лютите чушки. Тя също повишава нивото на норепинефрина и така повишава метаболизма и спомага за топенето на мазнините. Търсете суплемент с капсаицин, на опаковката на които са обозначени така наречените термални единици на Сковил, и вземете от него 40 000 - 80 000 единици 30 минути преди хранене и 30 - 60 минути преди тренировка.

- еводиамин - Този екстракт от плода evodia rutaecarpa гори подкожната мазнина, като стимулира рецепторите в централната нервна система, отговорни за повишаване разхода (и горенето) на калориите. От него се вземат 30-50 мг 2-3 пъти дневно преди храненията.

- екстракт от зелен чай - то съдържа познатите ви съставки катехини, вкл. епигалокатехин галат (ЕГКГ) - основния катехин в него, отговорен за термогеничния му ефект. ЕГКГ задържа ензима, който разгражда норепинефрина, а това поддържа горенето на калории високо. Вземете 250-500 мг стандартизиран ЕГКГ три пъти днвено преди храненията.

- синефрин - Това е активната съставка на растението citrus aurantium. Тя има химична структура сходна на ефедрина, но стимулира топенето на мазнини без да повишава сърдечния пулс или да покачва кръвното налягане. От citrus aurantium се взимат 200-600 мг, стандартизирани за 5-20 мг синефрин 2-3 пъти дневно преди храненията.

  • Суплементи стимуланти на липозиса

Те работят предимно чрез увеличаване количеството отделяни мазнини от мастните клетки, така че те да могат да се изгорят за енергия.

- кофеин - Този общ стимулант на централната нервна система се обвързва с мастните клетки и засилва липозиса. От него се взимат 100-300 мг 2-3 пъти днвено.

- свързана линолеична киселина - Известна и със съкращението си CLA, тази полезна мазнина спомага за топенето на подкожните мазнини, качването на мускулна маса и повишаването на силата. Един от начините на действие е като задържа ензима липопротеин липаза, отговорен за отлагането на мазнините под кожата. От CLA се приемат 2-3 г. , 2-3 пъти дневно с храненията.

- йохимбин - Това е активната съставка в африканското дърво pausinystalia yohimbe. Тя ускорява топенето на мазнините, неутрализирайки алфа рецепторите на мастните клетки, които ограничават количеството на отделените мазнини. От йохимбина се вземат 2-10 мг, три пъти днвено.

  • Суплементи помощници на инсулина

Следните суплементи поддържат нивото на инсулина постоянно и ниско или като повишават инсулинната чувствителност, или имитирайки действието на самия инсулин. Тъй като последният стимулира отлагането на мазнините и забавя горенето им, поддържането на нивото му ниско спомага за изчистването им.

- алфа липоева киселина - Тя е мощен антиоксидант, усилващ действието на инсулина в мускулната клетка. От нея се вземат 200-300 мг, 2-3 пъти дневно преди храненията.

- хром - Този минерал също повишава ефекта от инсулина в мускулните клетки. От него - под формата на хром пиколинат или хром никотинат, се вземат 200-400 микрограма (мкг) дневно с храната.

  • Суплементи потискащи глада

Чрез приема им ядете по-малко храна и калории, отколкото горите, без да ви обземат пристъпи на глад.

- глюкоманан - Това е водно разтворим суплемент на базата на влакна, получен на растителна основа. Когато се смеси с вода, той се разширява до 50 пъти от оригиналната си маса. Така стомахът ви се изпълва, усещате се заситени и гладът не ви безпокои. От него се взимат 1-2 г. час преди храненията.

- 5 хидрокситриптофан (5-HTP) - Тази видоизменена аминокиселина се използва за производството на серотонин и мелатонин в тялото. Серотонинът потиска желанието за храна, особено такава с въглехидрати; мелатонинът пък ви отпуска преди лягане. Това прави 5-HTP много добър суплемент за прием вечерта, когато желанието за въглехидрати често е най-голямо. От 5-HTP се вземат 50-300 мг вечер.

*Хранителни добавки и суплементи може да закупите онлайн от shake.bg.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност