Close search

Стартират игрите на Fitness Lady

Стартират игрите на Fitness Lady Стартират игрите на Fitness LADY Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

За първи път в България ще се проведе състезанието „Fitness LADY Games”. Организатор на инициативата е екипът на fitnesslady.eu. Идеята е провокирана от все по-засилващата се тенденция жените да проявяват активно отношение към своето здраве и оформянето на атлетична фигура. И не само – дамите демонстрират завидна дисциплина, постоянство и упоритост и в постигането на различни по вид спортни постижения. 

В понеделник, 30 септември, стартира набирането на документи на кандидатите за участие в игрите на Fitness Lady. Всяка дама, която има желание да се включи в спортната инициатива, може да изпрати своя снимка и кратка персонална информация до 5 ноември 2013 г. на адрес office@fitnesslady.eu.
Същинското състезание, по време на което участниците ще премерят силите и възможностите си ще се проведе на 9 ноември 2013 г. в гр. София, зала „Христо Ботев” (Студентски град). 

Fitness LADY Games” ще излъчи победители в следните категории: „Най-добра спортна форма и издръжливост” и „Най – хармонично тяло”. Ще се проведе и онлайн състезание, в което ще излъчим победител за „Наградата на феновете” в периода 10.10.2013 – 08.11.2013 г. Всяка участничка може да избере да участва в поне две от категориите.

В Категорията за „Най-хармонично тяло“ дамите ще имат възможност да демонстрират постиженията си в два кръга: Сравнителен и Свободно съчетание, в което се предвиждат две награди (Награда за хореография и Награда за атрактивност). Категорията „Най-добра спортна форма и издръжливост” ще даде възможност на участничките да премерят сили и издръжливост в седем кръга, като ще бъдат наградени победителките от всеки кръг и разбира се, ще излъчим основните финалисти.

Състезателни кръга:

1. Маймунско ходене (3 м.); тичане в стълба (5 м.); 5 скока на трупче (40 см.). Печели участничката, направила най-много повторения в рамките на пет минути.

2. В този кръг участничките ще се изправят една срещу друга в директна елиминация. Те ще премерят сили в бутане на шейна с тежести (15 м.); прескачане на мини препятствия с два крака (5 бр.); спринт до стартовата линия.

3. Седем бърпита, редуващи се със седем тръстъра с 25 килограмова щанга в продължение на три минути. Участничката реализирала най-много кръгове печели.

4. Този кръг отново поставя участничките в директен сблъсък. Тук дамите ще определят коя е най-добра от тях в дърпане на шейна с тежести (10 м.); тичане с 15 -килограмов чувал с пясък (30 м.).

5. Планк за време. Най-дълго издържалата състезателка печели.

6. Крокодилско ходене. В този кръг участничките също ще се изправят в една срещу друга в директна елиминации.

7. Сувалки: 10 – 20 – 30 метра – три повторения за време.

Подробна информация за категориите и критериите за оценяване ще намерите на сайта на Fitness LADY - fitnesslady.eu или във фейсбук профила на инициативата.

Във „Fitness LADY Games” има право да участва всяка дама без значение от възрастта, генетичните предпоставки или мястото, на което живее. В състезанието могат да участват жени от всяка възраст и от всяка точка на страната. Единственото условие е да спортуват активно (без значение от вида спорт) и да са в добра спортна форма.

За жури на финала екипът ни е подбрал изявени спортисти и професионалисти в сферата на изграждането и поддържането на красива фигура, имената, на които за сега ще запазим в тайна.

На финала ще бъдат определени носителките на титлата за „Най-хармонично тяло”, „Най-атрактивно съчетание” и „Най-добра спортна форма и издръжливост” за седемте кръга, както и за всеки един поотделно. 

Победителите ще бъдат представени в сайта на Fitness LADY и ще има възможност в рамките на шест месеца да водят собствена рубрика в сайта, с цел да вдъхновят всички дами да се грижат по-добре за фигурата и самочувствието си.

Партньори на инициативата са Синдиката на българските учители и Съюза по аеробика. Медийни партньори на проекта са Bulgaria on Air, ТВ Европа, Sportal.BG, Bnews.BG, Blife.BG, Bsport.BG, Kulinaria.BG, Mail.BG, Radar.BG, Хайлайф, b2bnews.bg, biolife.bg.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност