Close search

Студено пресовано рициново масло за прочистване на организма

Студено пресовано рициново масло за прочистване на организма Студено пресовано рициново масло за прочистване на организма Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Както почти всички студено пресовани масла като зехтин, сусамово, орехово, ленено, конопено, тиквено и т.н., студено пресовано рициново масло също притежава незаменими и прекрасни здравословни качества.

Според извести учени и диетолози студено пресовано рициново масло пречиства възходящото дебело черво – там, където други препарати и продукти не успяват. Именно там, където има гравитация, се пораждат и най-опасните проблеми, но за това може да се използва студено пресовано рициново масло.

Освен за масаж, където то се използва при гъбични и бактериални инфекции, студено пресовано рициново масло е едно от най-добрите средсва за подобряване на лимфния поток и да увеличи продукцията и активността на лимфоцити.

За външно приложение студено пресовано рициново масло се използва и при мастни кисти, брадавици, мускулни спазми, сърбеж, а така също и за намаляване на възпалението и болката.

Приемано вътрешно студено пресовано рициново масло облекчава състояния на задържане на течности, при артрит, проблеми с жлъчката и черния дроб. То е много полезно и при премахване на задръствания и слуз в белите дробове и червата.

Този полезен продукт се използва като комплексно лечение на рак на дебелото черво. То се приема вътрешно по една супена лъжица, като след това се прави и клизма със студено пресовано рициново масло за още по-голям лечебен ефект. Тази терапия – клизмата – обаче не се препоръчва при хора, които са преминали химиотерапия, тъй като се отделя твърде много токсини.

Въпреки своите полезни свойства, все пак студено пресовано рициново масло не бива да се употребява от бременни, тъй като поражда риск от спонтанен аборт.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност