Светът е по-вкусен с домашен хляб и хубаво вино
Хляб и вино – заедно те носят библейски смисъл. Хлябът и виното са теми на двете най-нови авторски книги на Издателство Гурме: „Домашен хляб“ на Ивелина Иванова и „Виното е за всички“ на Вили Гълъбова.
Хлябът е велика храна за човека – свята и насъщна. Създаването на съвършения хляб е считано за свещен акт и благословия, която се получава само с богат опит и умения.
В авторската си творба „Домашен хляб“ Ивелина Иванова, шеф-готвач на списание „Меню“ и главен преподавател в „Кулинарно училище Меню“, е вложила цялото си сърце и майсторство. Книгата е най-добрият и съблазнителен наръчник за приготвяне на хляб у дома.
С повече от 40 рецепти за хляб с квас, с мая, със и без набухватели, тази книга ще ви превърне в отличен домашен майстор-хлебар. Какви са качествата на различните зърна, семена и видове брашно, как да се комбинират, как се прави квас, какво се случва, докато хлябът се меси, втасва и се пече – ясно и достъпно поднесените знания допълват внимателно разработените рецепти за хляб на Ивелина Иванова, илюстрирани с въздействащите снимки на Ирина Гутова и Николай Камбуров.
На виното – напитка древна като света, е посветена първата книга на Вили Гълъбова, опитен дегустатор, преподавател, консултант и утвърден винен автор. От „Виното е за всички“ начинаещите винолюбители ще научат най-важното за сортовете грозде, типовете вина, сервирането на виното, дегустацията, избора на вино в ресторанта, съчетанието му с храна. Ще прочетат някои забавни истории, стари легенди, мъдри тостове. Ще получат и ценни съвети. Подплатени със знания, ще добият достатъчно увереност, за да разберат, че най-доброто вино е това, което им харесва. И повече отвсякога ще се съгласят, че виното наистина е за всички.
На 12 декември 2014 от 18.30 ч. в книжарница “Хеликон” (в сградата на Гранд хотел България) ще имате възможност да присъствате на представянето на „Домашен хляб” и „Виното е за всички”.
* Книгите са в продажби, можете да ги закупите и онлайн от: vintageclub.bg
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook