Свежи зеленчуци против махмурлук
Прекомерната консумация на твърд алкохол води до различни непреиятни физични и психични симптоми, като умора, жажда, главоболие и други, известни като махмурлук.
Отделящият се ацеталдехид (метаболит от разграждането на етанола) може да предизвика редица токсични реакции, по-специално в черния дроб. Тук се намесват два ключови ензима за "обезвреждане" на алкохола.
Именно аспержите са с високо съдържание на аминокиселини, които стимулират функцията на тези ензими. За да се възползвате от чудодейните им свойства, преди и след консумацията на алкохол, хапвайте по-голямо количество аспержи.
Концентрацията на тези аминокиселини е достатъчно висока и в други зелени зеленчуци, като например чушки, магданоз, фасул, целина и др.
За максимален ефект ги консумирайте през целия ден преди консумация на алкохол и през деня след "запоя".
Изключително подходящи са и пресните сокове, изцедени от тези зеленчуци. Така ще се отървете напълно от симптомите на махмурлук.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook