Close search

Босилек срещу стареене

Босилек срещу стареене Босилекът освен вкусна подправка от индийската и италианската кухня е и много полезна съставка Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Босилекът освен вкусна подправка от индийската и италианската кухня е и много полезна съставка, която значително забавя процеса на стареене.

Съвсем не е случайно, че в Индия босилекът е свещено растение, за което има много легенди, най-популярната от които е, че растението е "обречено" на бог Вишну, защото предпазва от ужасната митична змия, която "убива с очи".

По време на изследването учените установили, че екстрактът от босилек повишава естествената защита, която ни спасява от свободните радикали. 

Многобройни проучвания показват, че именно тези радикали са тясно свързани с процесите на стареене и най-вече с видимите им проявления.

Босилекът също има високо съдържание на мощен антиоксидант, който е невероятно ефективен за бързото възстановяване на организма след заболявания. Използван е, разбира се, за много рецепти.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност