Топ 9 на храните,помагащи срещу възпаление
Едни от най-разпространените заболявания сред хората днес е възпалението или храносмилателните разстройства.
Храносмилателните разстройства се появяват при неправилен хранителен режим, консумацията на токсични вещества и храни, храни с изкуствени оцветители и химикали.
Ето и Топ 9 на храните, спомагащи за лечението и предотвратяването на възпаления и храносмилателни разстройства:
Ананас, манго, папая, авокадо:
Това са основните противовъзпалителни плодове, които съдържат ензими с изявени противоязвени и антимикробни свойства.
Канела, босилек, лют червен пипер и куркума:
Противовъзпалителни билки, които подобряват нивото на холестерола, което спомага аз по-добро усвояване на храната.
Босилекът в противовъзпалителен продукт и повишава имунната система.
Лютият пипер е една възхитителна билка, която помага за предотвраряването на храносмилателни разстройства, прочиства тялото, подпомага загубата на тегло и лекува алергии.
Канелата и куркумата са перфектни противовъзпалителни средства.
Кафяви водорасли:
Те съдържат мощни антиоксиданти, които спомагат срещу тумори и възпаления. Витамин К и фибрите са незаменими за нашия организъм.
Рибено масло:
Рибите като сьомга и риба тон са много подходящи за извличането на рибено масло, което от своя страна е източник на Омега 3.Той пък от своя страна спомага срещу рак и възпаления освен известните ползи за зрението и мозъчната дейност.
Зелен и черен чай:
Флавоноидите в чая са противовъзпалителни, противотуморни и защитници на сърдечната дейност.
Императорската гъба Рейши:
Отлично противовъзпалително средство, което подпомага имунната система и помага в борбата на организма против рак.
Боровинки, малини, ягоди и къпини :
Забележителен източник на антиоксиданти, противовъзпалителни, предотвратяват деменция и рак.
Броколи, карфиол:
Силно питателна супер храна, противовъзпалителни, противоракови, детоксикиращи и предотвратяват сърдечно-съдови заболявания.
Ферментирали храни:
Доставчиците на пробиотици или на полезните бактерии в организма, които помагат на храносмилането, са полезни за цялото здравословно хранене.
Тъй като повечето сокове и напитки на пазара са пастьоризирани (което означава с малко живи ензими и полезни бактерии в тях), можете да закупите от аптеката готови пробиотици.
Или да си осигурите достъп до естествено прясно мляко, от което да подквасвате кисело, да си правите домашно сирене, кашкавал и извара. Можете да си направите кефир, комбуча и домашен ябълков оцет
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook