Close search

Ползата от вредните храни

Ползата от вредните храни Ползата от вредните храни Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Повечето хора в днешно време смятат, че отказвайки се от вредните храни, като тестените закуски, хляб, сладките изкушения и мазните ястия, ще се сдобиеш със стройно и хубаво тяло.

Специалистите диетолози обаче, смятат, че по този начин човек лишава тялото си от полезни и важни хранителни вещества.

Лекарите смятат, че не трябва да изключваме от менюто си сладоледа. Той се усвоява продължително в организма ни и освобождава с течение на времето нужното количество захар за кръвта ни. Благодарение на това си качество сладоледът се различава от пудинга и тортите например с бита сметана. Но все пак количеството му не трябва да е прекомерно много. 

Много критики и отрицателни качества са отправени и към червеното месо, и голям брой хора са се отказали от него изцяло.

В постното червено месо има много по-малко мазнини, отколкото в пилешкото месо. В същото време то дава на организма ни три пъти повече желязо и четири пъти повече цинк. Тези вещества са полезни за регулиране на кръвното налягане и стимулиране на имунитета. 

Червеното месо може да се консумира често в седмичното ни меню без да оказва вредно влияние върху нас. 

Какво да си мислим за вкусния бял хляб? 

Има много причини, за да го отбягваме, но не напълно да го изключим от менюто си. Висококачественото бяло брашно е наситено с калций, желязо и В-витамини. Калцият от брашното се усвоява пълноценно от организма ни, поради малкото количество фибри в него.

Ако поддържате високо ниво на холестерол в кръвта ви е редно да се откажете от кравето масло. Но ако холестеролът ви е нисък или в нормата, нищо не ви пречи да си хапвате и от него. Това масло е едно от малкото, което съдържа витамин D.

Хубавото и качествено масло съдържа и антиоксиданта бета-каротин, който от своя страна е полезен за сърцето и белите дробове.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност