Топ готвач приготвя манджи в тиган за "Гинес"
![Топ готвач приготвя манджи в тиган за "Гинес"](https://assets.kulinaria.bg/attachments/pictures-images/0000/0252/MAIN-top-gotvach-prigotvya-mandzhi-v-tigan-za-gines.jpg?1431608856)
![Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583](https://assets.kulinaria.bg/assets/design/photo_credit_sticker-2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583.png)
Пеньо Иванов е прочут с това, че вече четири години в рамките на „Пъстра трапеза” събира и съхранява традиционни рецепти от българската кухня.
Топ готвачът Пеньо Иванов ще се включи в приготвянето на традиционни български гозби в най-големия тиган, изработван в България.
Това ще се случи в рамките на специалното гостуване на кулинарния фестивал „Пъстра трапеза” по време на събитието, организирано от Ангел Ангелов, във възрожденския ни град Копривщица на 29, 30 април и 1 май.
Пеньо Иванов е прочут с това, че вече четири години в рамките на „Пъстра трапеза” събира и съхранява традиционни рецепти от българската кухня, запазени в различни кътчета на България, за да покаже богатството на родната кулинария.
Юнашкият съд, който тежи цели 78 килограма, изработен е от неръждаема стомана и е с диаметър 150 см, ще се превърне в арена на действие за приготвянето на традиционни за този край рецепти, и официално ще кандидатства за приза „Bulgaria’s Largest Frying Pan” зарекордите на „Гинес”, във възрожденския ни град Копривщица, сподели авторът на инициативата Ангел Ангелов.
Източник и снимка: http://www.novini.bg
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook