Close search

Шишчетата са полезни

Шишчетата са полезни Любителите на скарата имат шанса да получат допълнителна доза натурални антиоксиданти, смятат учени от Канада. Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Любителите на скарата имат шанса да получат допълнителна доза натурални антиоксиданти, смятат учени от Канада.

Те установили, че в маринованото месо, даже след печенето на грил, остават много полезни вещества. Изследването на групата биолози доказало, че в популярните сосове и маринати има ред подправки, плодове и зеленчуци, които съдържат антиоксиданти. Тези химически съединения се борят с развитието на възрастовите заболявания като рак, сърдечно-съдови болести, инсулт, артрит и катаракта. В проучването били включени седем известни маринати, които съдържат чесън, билки, мед, червен пипер, лимон, сусамово масло и джинджифил. Във всички сосове учените открили високо ниво на полезните вещества. Учените отбелязват, че майонезата не влиза в подмладяващите сосове.

Източник: http://www.poleznobg.info

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност