Шишчетата са полезни
![Шишчетата са полезни](https://assets.kulinaria.bg/attachments/pictures-images/0000/0253/MAIN-shishchetata-sa-polezni.jpg?1431608860)
![Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583](https://assets.kulinaria.bg/assets/design/photo_credit_sticker-2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583.png)
Любителите на скарата имат шанса да получат допълнителна доза натурални антиоксиданти, смятат учени от Канада.
Те установили, че в маринованото месо, даже след печенето на грил, остават много полезни вещества. Изследването на групата биолози доказало, че в популярните сосове и маринати има ред подправки, плодове и зеленчуци, които съдържат антиоксиданти. Тези химически съединения се борят с развитието на възрастовите заболявания като рак, сърдечно-съдови болести, инсулт, артрит и катаракта. В проучването били включени седем известни маринати, които съдържат чесън, билки, мед, червен пипер, лимон, сусамово масло и джинджифил. Във всички сосове учените открили високо ниво на полезните вещества. Учените отбелязват, че майонезата не влиза в подмладяващите сосове.
Източник: http://www.poleznobg.info
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook