Шишчетата са полезни
Любителите на скарата имат шанса да получат допълнителна доза натурални антиоксиданти, смятат учени от Канада.
Любителите на скарата имат шанса да получат допълнителна доза натурални антиоксиданти, смятат учени от Канада.
Те установили, че в маринованото месо, даже след печенето на грил, остават много полезни вещества. Изследването на групата биолози доказало, че в популярните сосове и маринати има ред подправки, плодове и зеленчуци, които съдържат антиоксиданти. Тези химически съединения се борят с развитието на възрастовите заболявания като рак, сърдечно-съдови болести, инсулт, артрит и катаракта. В проучването били включени седем известни маринати, които съдържат чесън, билки, мед, червен пипер, лимон, сусамово масло и джинджифил. Във всички сосове учените открили високо ниво на полезните вещества. Учените отбелязват, че майонезата не влиза в подмладяващите сосове.
Източник: http://www.poleznobg.info
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook