Зелена салата със скариди
Продукти
- чесън на прах
- подправка "рустикана" на вкус
- 30 мл. вода
- 30 мл. бяло вино
- 200 г скариди
- 5 мл. ликьор "самбука"
- 10 мл. анасонов ликьор
- 1 връзка пресен лук
- 2 бр. зелена салата
- 30 г ядки по избор
Начин на приготвяне
- Измиваме добре скаридите.
- Загряваме леко дълбок тиган и изсипваме скаридите.
- Добавяме водата и ги оставяме да се позадушат леко.
- След това добавяме бялото вино, рустиканата, самбуката и чесъна на прах. Разбъркваме внимателно.
- Добавяме анасоновия ликьор и отново разбъркваме леко.
- Измиваме и нарязваме зелената салата и зеленият лук и ги слагаме в голяма купа.
- В хаванче счукваме ядките по избор (бадеми, лешници, кедрови ядки). Добавяме ги към салатата.
- Към салатата добавяме и скаридите, и разбъркваме внимателно.
"Зелена салата със скариди" по рецепта на Ния Янева от предаването "Гладни момичета".
Миди в собствен сос
Измиваме и почистваме мидите от водорасли.В подходяща тенджера загряваме зехтина. След като се нагрее...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook