Close search

Третият Гастрономически Фестивал Премиер събра в себе си всичко, за което ценителите на гастрономията могат да мечтаят

Третият Гастрономически Фестивал Премиер събра в себе си всичко, за което ценителите на гастрономията могат да мечтаят Третият Гастрономически Фестивал Премиер събра в себе си всичко, за което ценителите на гастрономията могат да мечтаят Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Третият Гастрономически Фестивал Премиер, организиран през месец Ноември в Премиер Лъкшъри Маунтин Ризорт, предизвика безспорен успех за трета поредна година.

В продължение на няколко седмици – от 31 октомври до 30 ноември - гостите на фестивала имаха възможността да се насладят на уникални гурме специалитети на фюжън кухнята от цял свят – Япония, Франция, Мексико, Германия, Перу, Холандия, Крит, Сицилия и Атон. Апетитните кулинарни творения на едни от най-добрите шеф-готвачи ни отведоха на едно вълнуващо гастрономическо околосветско пътешествие през кухните на различни националности.

Фестивалът беше открит подобаващо с парти храна, подготвена чрез молекулярна технология и уникални коктейли от тима на Орексис и с впечатляващите изпълнения на живо на Маги Алексиева – Мей.

Световно признати шеф-готвачи, сред които Михалис Дунетас, Хронис Дамалас, отец Епифаний, Робин Виляреал, Ивелин Иванов, Димитрис Катривесис, Прокопио Гаетано, Джордж Стилянудакис и Роланд Клайн представиха невероятни дегустационни вечери и кулинарни творения, допълнени от най добрите вина на винарските изби Бибендум, Домейн Бояр, Медитерра и Милопотамос.

По време на организираните винени дегустации, водени от професионалните сомелиери – Михаил Марковски, Слави Райчев, Димитар Николов и Кристина Иванова – гостите на фестивала имаха
възможността да опитат отбрани вина и да открият тайните на виното.

За пръв път в България Премиер Лъкшъри Маунтин Ризорт и Gastronomy Essentials Ltd. оргазизираха практически семинари за професионалисти, предоставяйки изключителна възможност за  специалистите в бранша на сладкарството и готварството да се срещнат и да почерпят опит от шеф-готвач от кулинарната академия Le Cordon Bleu и световния лидер в производството на шоколад -Valrhona. 

Шеф-готвачът Reginald Ioos от Le Cordon Bleu London представи рецепти, техники и интересни и ценни съвети за „Бюфети за луксозни хотели и курорти”, а със своя професионален семинар с изключителна практическа насоченост Димитрис Хронопулос разкри магията на шоколада.

По време на Третия Гастрономически Фестивал Премиер съвместно с Министерството на образованието и науката беше предоставена една изключителна възможност за ученици от училища с профил готварство и сладкарство да вземат безплатно участие в интересните и полезни за развитието им семинари за професионалисти и да почерпят безценен опит и практически знания и умения. 

Премиер Лъкшъри Маунтин Ризорт е луксозният 5-звезден хотел в Банско и единственият хотел в
България – член на Small Luxury Hotels of the World. Хотелът е разположен в подножието на Пирин с невероятна гледка към планината и пистите и предлага 111 елегантни и просторни помещения - стаи и апартаменти в уютна и спокойна атмосфера, а 12 от тях са част от специалната „Премиер колекция” с
неповторимо обзавеждане, стил и допълнително разнообразие от услуги за ценителите на лукса и
изискаността. 

В двата ресторанта на хотела - „Амброзия” – получил престижната награда „Ресторант на
2013 година” от Българската Хотелиерска и Ресторантьорска Асоциация и основният ресторант “Дионис" - гостите могат да се насладят на апетитни ястия, отбрани вина, отпускаща обстановка и изключително добро обслужване. Бар "Нектар" предлага разнообразно меню с алкохолни и безалкохолни напитки и екзотични коктейли. „Виктория” СПА е сред най-престижните български СПА вериги за цялостно възстановяване и богат избор от процедури и терапии за лице и тяло.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност