Close search

Три билки за лечение на киста на яйчника

Три билки за лечение на киста на яйчника Три билки за лечение на киста на яйчника Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Няма определена възраст, в която жените да са сигурни, че няма да образуват киста на яйчника.

Понякога кистите изчезват сами (спукват се или "изсъхват"), това зависи от техния вид. 

Ако страдате от този проблем и той не изчезва, може да пробвате три билки за да подпомогнете отстраняването им, пишат колегите от bilka.info. (Билките се препоръчват само, ако кистата не е много голяма).

Но при всички положения ви светваме да потърсите мнението на лекар-специалист.

Целомъдрено или Адамово дърво – най-често е препоръчвано, за да регулира нивата на женски хормони в организма, което да доведе до свиване на кистата. 

За лечение се препоръчват до 40 мг чай от тази билка за ден.

Бял трън или така нареченият магарешки бодил – освен с невероятното си действие върху черния дроб, тази билка стабилизира функцията на яйчниците. 

60 грама от счукана на ситно билка се заливат с предварително сгорещена вода и престояват така около 15 минути. Така приготвената домашна отвара се пие по 4 пъти на ден, винаги след хранене.

Червена детелина – още едно растение, на което да разчитате в трудната борба с киста на яйчника. Тя е с наситено съдържание на фитоестроген (наподобяващи женски полови хормони вещества). Приложение тя намира и за регулирането на нередовен менструален цикъл. 

Препоръчва се употреба му да премине под формата на чай. За да приготвите необходимата отвара с половин литър гореща вода залейте 50 грама изсушена билка. Пие се преди хранене, по три пъти за ден.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност