Close search

Целулитът се премахва само с медицински методи

Целулитът се премахва само с медицински методи Целулитът се премахва само с медицински методи Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Най-новият и засега най-ефективен метод е с апарата VelaShape II.

Целулит е кошмарна дума за всяка жена и противно на очакванията - дори за младите жени. Възрастта, колкото и да не ни се вярва, не е решаващ фактор за появата на целулит.

Дори тийнейджърите имат целулит, твърдят дерматолозите. Според някои статистики 90% от тях имат т.нар. "портокалова кожа".

Стряскащо, а? Факт, който се дължи на заседналия начин на живот на повечето тийнейджъри, на консумирането на нездравословна храна и на носенето на много стегнати дрехи.

И все пак лекарите не могат да са докрай категорични, че само нездравословния начин на живот е причина за появата на целулита. Някои твърдят, че гените също изиграват немалка роля за появата на портокалова кожа.

Въпреки че за целулита се пише и се говори много, около него все още витаят някои митове и заблуди. Ние се допитахме до дерматолога д-р Ана Пейкова от клиника "Дерма Елит" и ето какво се оказа...

Мислите, че има кремове, които премахват целулита?

Е, това изобщо не е вярно. Няма такива поради простата причина, че не могат да проникнат дълбоко в хиподермата, където се образува целулита. Те биха могли да спомогнат за овлажняването на кожата, но в никакъв случай не могат да ни отърват от целулита.

Според д-р Пейкова малко кремове биха проникнали до хиподермата. Благоприятен ефект би могъл да окаже масажът, който съпровожда нанасянето на крема, но само в първа фаза на появата на целулит, т.е. когато той все още не е видим, а се забелязва само при стискане на кожата с ръка. 

Портокаловата кожа може да бъде премахната само чрез медицински методи,

казва д-р Пейкова. А най-новият и засега най-ефективен такъв медицински метод е VelaShape II - високотехнологичен апарат на израелската фирма Syneron, който единствен на българския пазар има сертификат от американската федерална агенция по храните и лекарствата (FDA).

Това означава, че след многобройни клинични проучвания и опити технолози, инженери и медици проектират и изобретяват апарат, който ефективно премахва видимите последствия от целулита.

Апаратът представлява комбинация от инфрачервена светлина и радиочестота с вакуум, която успешно стопява локалните мазнини, като повишава метаболизма им и ускорява кръвната и лимфната циркулация.

VelaShape II работи с максимално допустимата безвредна мощност на радиочестота, за максимално бърз и ефективен резултат. Разликата се забелязва още след първата процедура, но

са необходими осем за задържане на ефекта

За да избегнем повторната поява на целулит обаче, трябва да спазваме строг режим на здравословно хранене, активен спорт и най-важното - поемане на много течности.

Друг широкоразпространен мит е, че активно спортуващите дами нямат целулит. Ако дадена кожа е предразположена към него и е налице невидим целулит, при започване на по-активно спортуване той става видим. Това е така, защото с активния спорт мускулатурата става по-голяма.

Невидимият целулит също първо трябва да се третира с VelaShape II, докато изчезне напълно и едва тогава да се премине към активен спорт и здравословно хранене, съветва д-р Пейкова.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност