Close search

Учените излязоха с шокиращи доказателства за колбасите

Учените излязоха с шокиращи доказателства за колбасите Учените излязоха с шокиращи доказателства за колбасите Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

След дългогодишни проучвания, учените излязоха с шокиращи вести за колбасите.

Оказва се, че ако хапвате по 50-тина грама обработено месо дневно, то има голяма вероятност консумацията му да ви причини смърт в следствие на рак или инфаркт.
На този риск е изложен всеки, който хапва по една наденица, два кренвирша, 50 грама бекон или пък шпеков салам.

До това заключение са стигнали учените от Оксфорд и Кеймбридж, които са провели изследване на хранителните навици на около половин милион души от десет различни държави в Европа.

Изследването е продължило 13 години.

Диетологът от Александровска болница д-р Митко Ригов също потвърждава този факт, отбелязва на страниците си вестник „Монитор”.

Резултатите от изследването сочат, че средната консумация на обработени месни продукти в европейските страни е около 160 грама дневно.
Това означава, че по един човек на всеки 17 души е починал заради ежедневната консумация на това количество преработени месни продукти преди приключването на проекта.

В рамките на 12 години и седем месеца, са издъхнали 27 000 от участниците в изследването.
Диетолозите на свой ред също подчертават, че ежедневната консумация на хот-дог или хамбургер ще съкрати живота ни средно с между 15 и 20 години.
10 000 човека от участниците в проекта са издъхнали в следствие на рак, а 5 500 – от сърдечни проблеми, заради високия холестерол от ежедневния прием на колбаси.

Източник: pravda.bg

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност