Close search

Забравяме за мазното с хапче

Забравяме за мазното с хапче Забравяме за мазното с хапче Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Британски учени разработиха хапче с екстракт от южноамериканско растение, което убива апетита ни към мазни храни, предаде БТА. Екипът на проф. Джейсън Халфорд от университета в Ливърпул разработил хранителна добавка, която прави храни като салами, пържени картофи и сладкиши по-малко желани.

На доброволците, на които била предложена новата добавка, по-здравословните продукти, от рода на краставици, пълнозърнест хляб, пуешко месо и плодове, се сторили много по-вкусни. Медикаментът карал хората да консумират 112 калории по-малко, в сравнение с тези, на които било дадено плацебо. Те спирали да се хранят три минути по-рано, в сравнение с тези от контролната група.

По-малко консумираните калории скачали на 200, когато хапчетата бивали комбинирани с напитка от естествени диетични фибри, наречени инулини. Миксът нямал неблагоприятни странични ефекти, както е при другите хапчета за потискане на апетита. При тях много често се наблюдават главоболия, проблеми със съня, формирането на газове и разстройства.

Експериментите на проф. Халфорд обхванали 58 млади доброволки с наднормено тегло, на които били предлагани хапчета от новия препарат преди всяко хранене.

Източник: dete.bg

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност