Вакуумираните храни - смъртно опасни
Продуктите, съхранявани във вакуумни опаковки, могат да бъдат опасни за здравето и да доведат дори до фатален край, показва изследване на датски учени.
Учените установили, че при този начин на съхранение на храните, бактериите се "консервират" изключително добре. Откритието е на изследователи от Техническия университет на Дания, пише newsru.com.
Датските специалисти установили, че една четвърт от хората, заразени с бактерии, криещи се във вакуумните опаковки, са с повишен риск от смърт.
Част от патогените, например Listeria monocytogens, могат да станат особено агресивни при липсата на кислород. След като попаднат в човешкото тяло, те започват активното си настъпление.
Млякото, сирената, месото, полуфабрикатите, рибата, зеленчуците и плодовете са опасни за здравето, когато се съхраняват по този начин. Специалистите съветват да се избягват подобни храни във вакуумни опаковки.
Те могат да доведат до развиването на редица заболявания като диабет, артрит, бъбречна недостатъчност, сърдечни пристъпи, хипертония и инсулт.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook