Close search

Вълшебните тиквени семки

Вълшебните тиквени семки Тиквени семки притежават изключителни лечебни качества Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Лечебни и хранителни възможности на тиквените семки са толкова значителни, че дори официалната медицина не отхвърля очевидната полза от тях и ги препоръчва за профилактика и лечение на цял списък от заболявания. Кога и защо да ги включим в менюто си?

Най-добре познатото свойство на суровите тиквени семки е премахването на глисти от човешкия организъм. Употребата им в този случай е несравнимо по-подходяща от каквито и да било лекарства, защото не са токсични и действат много деликатно. 

Единствената отрова, която се съдържа в тях е белтъкът кукурбитин, който е напълно безопасен за човека, но смъртоносен за паразитите.

Освен това, семките на тиквата подпомагат действието на кръвоносната система и "хранят" мозъка с фосфор и цинк. 

Цинкът влияе благотворно не само на него, а и на кожа с акне, или на такава, която е раздразнена от алергия, или от слънчеви лъчи. 

Дори лекарите препоръчват приема на 1-2 шепи семки на страдащите от косопад, защото те са в състояние да укрепват корените на косъма и да спрат процеса.

Съдържащите се в тиквените семки вещества действат пикочогонно и леко слабително, отстраняват доста от проблемите на стомашно-чревния тракт и значително облекчават състоянията при заболявания на жлъчката и на бъбреците. Наред с това те могат дори да извеждат от организма тежки метали от рода на кадмий, олово и живак.

Тиквените семки са и истински антидепресант, при това - без никой от страничните ефекти на изкуствено синтезираните. Само една чаша чай от тях успокоява бързо нервите, снема напрежението, понижава агресивността, справя се с чувството за тревожност и с безсъницата. Това им свойство е особено подходящо за жителите на големите градове, които живеят в постоянен стрес. Благодарение на това, тиквените семки за истинско откритие за онези, които се чувстват хамстер в колело и нервничат буквално по 24 часа в денонощието.

И накрая, суровите семки на тиквата се препоръчват и при всички сърдечно-съдови заболявания, защото способстват за укрепването на сърдечния мускул, истински враг са на "лошия" холестерол и възстановяват еластичността на кръвоносните съдове.

Ето защо и традиционната, и народната медицина са единодушни, че скромните тиквени семки притежават изключителни лечебни качества. Не пропускайте и вие да се възползвате от тях. А ако не страдате от никакво заболяване, можете да ги консумирате и чисто профилактично, тъй като голямото количество желязо в тях пречиства кръвта, съветват от likealady.bg.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност