Close search

Важна съставка в червеното вино подобрява равновесието ни

Важна съставка в червеното вино подобрява равновесието ни Важна съставка в червеното вино подобрява равновесието ни Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Американски учени от университета в Питсбърг открили, че веществото ресвератрол в червеното вино може да помогне на възрастните хора да подобрят равновесието си и да предотвратяват подхлъзване или падане - неприятни инциденти, които възникват след определена възрастова граница.

Този извод се съдържа в съобщение, направено на конгреса на Американското химическо общество, който се провежда във Филаделфия. Резултатите от изследването ще позволят да се разработят естествени продукти, които биха дали възможност на хората от третата възраст да водят по-безопасен и продуктивен начин на живот.

"Тази химическа съставка подобрява качеството на живот на възрастните и намалява риска да се озоват в болница след подхлъзване или падане", обясни авторката на изследването Джейн Каваноф и припомни, че всеки трети американец на тази възраст изпитва трудности да ходи или да пази добре равновесие.
Тези проблеми са особено силно изразени при болните от Паркинсон или страдащи от други заболявания, свързани с възрастта. За някои от тези проблеми има медикаменти, но все още няма терапия срещу трудности с равновесието при иначе здрави възрастни хора.

Изследването показва, че антиоксидантът ресвератрол може да помогне за намаляване на възпалителните процеси, на холестерола, на риска от сърдечни заболявания и от някои типове рак. А може би и за забавяне на стареенето.

Източник: media.framar.bg

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност