Важна съставка в червеното вино подобрява равновесието ни
Американски учени от университета в Питсбърг открили, че веществото ресвератрол в червеното вино може да помогне на възрастните хора да подобрят равновесието си и да предотвратяват подхлъзване или падане - неприятни инциденти, които възникват след определена възрастова граница.
Този извод се съдържа в съобщение, направено на конгреса на Американското химическо общество, който се провежда във Филаделфия. Резултатите от изследването ще позволят да се разработят естествени продукти, които биха дали възможност на хората от третата възраст да водят по-безопасен и продуктивен начин на живот.
"Тази химическа съставка подобрява качеството на живот на възрастните и намалява риска да се озоват в болница след подхлъзване или падане", обясни авторката на изследването Джейн Каваноф и припомни, че всеки трети американец на тази възраст изпитва трудности да ходи или да пази добре равновесие.
Тези проблеми са особено силно изразени при болните от Паркинсон или страдащи от други заболявания, свързани с възрастта. За някои от тези проблеми има медикаменти, но все още няма терапия срещу трудности с равновесието при иначе здрави възрастни хора.
Изследването показва, че антиоксидантът ресвератрол може да помогне за намаляване на възпалителните процеси, на холестерола, на риска от сърдечни заболявания и от някои типове рак. А може би и за забавяне на стареенето.
Източник: media.framar.bg
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook