Close search

Вкусно у дома с Tupperware

Вкусно у дома с Tupperware Да сготвим вкусно у дома с Tupperware Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Днес влизаме... в моята кухня :)
Реших да изпробвам продктите на Tupperware с няколко домашни рецепти, които освен вкусни са и много обичани на всяка трапеза. В три последователни седмици ще споделям своя опит с тези продукти с вас. Този уикенд приготвих Лазаня с доматен сос и Мъфини с крем от маскаропне и кокос.

И така. Влизаме в кухнята. Много важно и полезно е преди да започнем с готвенето да разпределим продуктите, които ще са ни необходими. За Лазанята с доматен сос ще са ни нужни:

2 глави лук, 2 моркова, 400 г кайма, 700 мл доматен сос с босилек, 200 г доматена паста, 200 г пармезан, 600 г кори за лазаня (пресни) – потопени за 3 минути във вряща вода.

Започваме с приготовлението. Първо нарязваме на ситно лука и морковите. За целта използвах Екстрашеф. Интересното при него е, че се използва изцяло без електричество. Бързо и лесно се нарязват зеленчуци, плодове, пресни подправки. Има приставка и за сосове, палачинки, майонеза.

Следва запържването на каймата и зеленчуците, заедно с доматения сос и пюре. Тях приготвих в Тиган Pure Cookware2.5 л – стилен, удобен и с перфектната дълбочина. Разпределя температурата на продуктите равномерно, при достигане на максималната зададена температура, съвсем спокойно може да намалите котлона на половина, защото тя ще се запази през целия период на готвенето, като по този начин ще намали разхода на енергия. Удобният му капак пък изцяло ще задоволи нуждите и на най-капризните в кухнята – има отвор за регулиране на въздуха и изключително удобна дръжка. Бих го определила като истинско съвършенство в кухнята.

Но стига съм се отплесвала :) Следва реденето на корите и плънката в Ултра Про за лазаня (3.3 л). Редим кора, плънка, настърган пармезан и така до последната кора. Отгоре намазваме от плънката и поръсваме с малко пармезан, като оставяме малко и за минути преди да извадим лазанята от фурната. Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна, около 35 минути. Изваждаме внимателно, поръсваме с останалия пармезан и връщаме отново във фурната за още 10 минути. Специфичното при готвене с Ултра Про е, че е изключително лек, компактен и удобен. 

Има капак, който може да ползваме и от двете му страни дори и като тава. В него бях поставила корите, когато подреждах продуктите за лазанята. Освен това при затворено положение на капака, той позволява да излиза парата, както и готвене с изключително малко и дори без мазнина.

И докато лазанята леко поизстине, започвам с Мъфините. Отново, първото и много важно нещо е подготовката на продуктите - 2 яйца, 1 1/2 ч.ч. брашно, 1 к.ч. кисело мялко, 1/2 к.ч. олио, 1 пак. ванилия, 1 пак. бакпулвер.

И като казах продуктите, пропуснах да спомена, че за тях всъщност използвах купички за сервиране. Освен, че служат като отличен помощник за подготвянето на продуктите, в тях може да се постави вече готова храна и да се затвори херметически. По този начин, след като сме си сготвили вкусно, може да си вземем храна и за офиса например.

Следва приготовлението на мъфините. В Кана-миксер смесваме яйцата, захарта, киселото мляко и олиото, и разбиваме добре с миксер. Добавяме брашното със смесените в него бакпулвер и ванилия. Разбъркваме добре (до хомогенна кексова смес). Кана-миксер е много удобна за разбиване с миксер, като има няколко отвора – непозволяващи сместа да пръска, докато я разбиваме. Разделена е с различни мерителни единици, които са отличен помощник когато искаме да измерим определено количество продукт.

След като сместа вече е готова, я изсипваме във формичките за мъфини. Тези, които ползвах нямат нужда от намасляване на дъното. Затова изсипваме сместа директно и поставяме в предварително загрята на 200 градуса фурна. Печем 25 минути.

През това време приготвяме крема. В Кана-миксер поставяме 500 г сирене „Маскарпоне“, 200 г сирене „Филаделфия“, 180 г пудра захар и 125 г масло – всичките на стайна температура. Разбъркваме добре с миксер. Добавяме 10 г кокосови стърготини и разбъркваме със шпатула.

Изваждаме мъфините и изчакваме да поизстинат леко. Специфичното на тези формички за мъфини и нещото, което ме грабна е, че е необходимо съвсем леко да дръпнем дръжките и мъфините се „отлепят“ и изваждат изключително лесно.

След като вече са поизстинали Шприцоваме крема върху всеки един от тях. За целта използвах симпатичния Шприц Мини Макс и удобните му приставки. Тази сладка „бомбичка“ ме спечели още с външния си вид, а след употребата му това се потвърди.

След като сме готови с крема, по желание можа да поръсим с шоколадови пръчици или други захарни фигурки.

5 Коментара

  1. Small
    Анонимен

    Хареса ми статията, особено с презентацията на Tupperware.

  2. Small todorova.nina
    Нина Тодорова / Kulinaria.bg

    Здравейте, Злати,
    Да, всеки един от тях може да се мие в съдомиялна машина.

  3. Small
    Злати

    А тези уреди могат ли да се мият в миялна?

  4. Small todorova.nina
    Нина Тодорова / Kulinaria.bg

    Здравейте, Tinata,
    Благодаря! Да, точно такива използвах за нея.
    Пресните кори са по-вкусни, а и се варят за по-малко време :)

  5. Small
    Tinata

    Изглеждат много вкусни!! Може ли да напишете дали става с пресни кори за лазаня?

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност