Close search

Кои са любимите храни на студентите?

Кои са любимите храни на студентите? Топ 10 храни, които консумират българските студенти Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Студентският живот е изпълнен с множество купони, забавления, лекции и почти никакво време за приготвяне на вкусно и здравословно ястие. 

През 4-те години от следването, младежите забравят за вкусните манджи на баба и мама, и се хранят с вредни и бързообортни храни, съобщават от foodpanda. Международната компания за поръчка на храна, направи изследване на любимите храни сред 1000 студенти. Анализите показват, че 80% от учащите в София, живеят предимно на пица, пържени картофи и спагети „Болонезе”. Едва 7% предпочитат да си приготвят сами храната, в квартирата или общежитието.

Най-притеснителен е фактът, че те „не се сещат” да си купят плодове и зеленчуци, които са полезни не само за общото физическо състояние, но и влияят положително на паметта и концентрацията. Студентските столове са изключителни атрактивни по целия свят, има ги и у нас, но много малка част от студентите ги предпочитат, както споделят те ” заради качеството и вкуса на храната”.

Друга част от проучването показва, че едва 10% от анкетираните са готвили преди да напуснат дома си и нямат проблеми да забъркат яйца или да си сварят паста. А и защо да готвят, след като Студентски град, предлага на своите жители богат избор от вредни, но вкусни храни? Там се предлага разнообразие от кулинарни вкусове, аромати и съставки, на ниски цени, без да се помисли за здравето на младежите. За разлика от българските студенти, менюто на английските включва зеленчуци и месо,ежедневно. Друг любопитен факт е , че 66 % от студентите в Колумбия си поръчват всеки ден храна, но тя е месо и зеленчуци. 

Ето кои са топ 10 храни, които консумират българските студенти:

На първо място се нарежда пицата. С пица на парче, може да се сдобиеш от всеки ъгъл, пред всеки университет или общежитие. На второ място се нареждат сандвичите от добре познатите американски вериги за бързо хранене, въпреки по-високата си цена. На трето място класиката пържени картофи с бира. След това следват паста; сандвичи; палачинки; яйца; снаксове и чипсове; кроасани. 

Важно е студентите да се хранят здравословно и разнообразно, с балансирана храна. Това също може да е бързо, лесно, вкусно, евтино и забавно, особено ако е споделено с готини колеги.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност