Close search

Ягодите предпазват тъканите от вредните ефекти на алкохола

Ягодите предпазват тъканите от вредните ефекти на алкохола Международен екип, съставен от италиански, испански и сръбски учени, е доказал, че консумацията на ягоди защитава лигавицата на стомаха и я предпазва от уврежданията след употребата на алкохолни напитки. Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Международен екип, съставен от италиански, испански и сръбски учени, е доказал, че консумацията на ягоди защитава лигавицата на стомаха и я предпазва от уврежданията след употребата на алкохолни напитки.

Според една от участничките в изследването – д-р Сара Тилипани от университета в Барселона, положителният ефект от червените горски плодове се дължи не само на тяхната доказана антиоксидантна сила и високо съдържание на фенолни съединения, но и на фактът, че те активират защитните механизми на ензимите в тяло.

Това откритие кара учените да вярват, че редовното похапване на ягоди може да спомогне за и предотвратяване на гастроентерологични проблеми или за забавяне на развитието на стомашни язви.

Източник: muskuli.com

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност