Close search

За млякото и млечните продукти

За млякото и млечните продукти Полезни ли са млечните продукти? Верни ли са всъщност всички разпространени така широко сред хората твърдения за ползите и вредите от тях? Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Полезни ли са млечните продукти? Верни ли са всъщност всички разпространени така широко сред хората твърдения за ползите и вредите от тях?

По-нататък ви предлагаме отговорите няколко от най-честите въпроси, свързани с млякото и произвежданите от него хранителни продукти, за ползите и евентуалните вреди от тях.

Помагат ли млякото, сиренето и кашкавалът за отслабване?
Всекидневната употреба на млечни продукти (1 чаша обезмаслено мляко – прясно или кисело и 15 г сирене или кашкавал) действително могат да допринесат за изгарянето на мазнините, съответно - за намаляването на теглото.
Доказано е, че продуктите, богати на калций, способстват за намаляването на теглото. Това обаче не означава, че млечните продукти могат да се ядат всеки ден в неограничени количества.

Може ли млякото да предизвика акне?
Ако вашата кожа е склонна към възпаления или обриви, съдържащите се в млякото хормони могат да влошат ситуацията. В такъв случай по-добре консумирайте домашно мляко.

Намаляват ли млечните продукти риска от възникване на рак на гърдата?
Действително някои изследвания показат, че съдържащите се в млякото калций и витамин D намаляват риска от рак на гърдата. Минералните комплекси не притежават подобно действие. Учените все още се нуждаят от допълнителни изследвания, за да изразят своята категоричност за ефективността на млечните продукти в това отношение.

Как млякото влияе на сърдечно-съдовата система?
Наситените мазнини в пълномасленото мляко повишават нивото на “лошия” (LDL) холестерол и следователно колкото по-малко е тяхното количество в млякото, толкова по-полезно ще бъде то за сърцето. Специалистите съветват да се консумират изключително обезмаслени млечни продукти.

Източник: otslabvam.info

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност