Close search

За да имате млада кожа, забравете за тези храни

За да имате млада кожа, забравете за тези храни Забравете за тези храни, за да имате млада кожа Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Козметичната индустрия ежедневно ни залива с информация как да третираме кожата си. Освен всички кремове и лосиони, процедури и маски, е много важно и с какво се храним. Правилният избор на храна може да ни осигури млада, здрава и сияеща кожа.

Какво да не консумираме за да запазим кожата си млада и красива ни съветват колегите от nie-jenite.bg.

Мляко

Млякото се счита, че влияе на акнето заради хормоните, които съдържа. Проучване от 2007, проведено от Харвардското училище за обществено здраве, установи, че е налице ясна връзка между редовното пиене на мляко и акнето. 

Интересното е, че тези, които пият обезмаслено мляко, имат най-много пъпки. Смята се, че обработката на млякото повишава нивата на хормоните в напитката. Едно по-ново изследване, публикувано през 2012 г. в списанието на Американската академия по дерматология, разкри, че риска от умерено до тежко акне „се увеличава с увеличаването на потреблението на мляко“.

Оризови кексчета

Оризови кексчета са любимата храна на супермоделите, които твърдят, че ниските нива на мазнини в тази закуска осигурява по-бърз маршрут до тънката талия. Но ние вече знаем, че оризовите кексчета, както и всички други неестествено бели храни, са рафинирани въглехидрати, които се разбиват на захар от организма. 

Твърде много захар в кръвта кара глюкозните молекули да се прикрепят към колагена – протеин, който позволява на кожата да остане еластична. Тези лепкави кафяви съединения втвърдяват еластичните влакна в кожата, създавайки линии, петна и бръчки.

Подсладени напитки, дребни закуски и прости въглехидрати

В това число влизат газирани напитки, сокове, захарни изделия, пшенични изделия, чипс, картофи.

Всички те са с висок гликемичен индекс, който повишава инсулина и глюкозата в кръвта ви. Което от своя страна провокира мастната секреция и хормоните, което влошава състоянието на акнето.

Алкохол и бързи храни

И двете са източник на нежелани токсини в организма, кооето нарушава вътрешния баланс и може да се отрази върху кожата. 

Затова избягвайте храни и напитки, които се разграждат по-бавно и се старайте да консумирате само естествени и здравословни храни.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност