Close search

Забравете за забравянето с гинко билоба

Забравете за забравянето с гинко билоба Гинко билоба е сред най-надеждните средства за подобряване на паметта и мозъчната острота, намаляване симптомите на деменция и възпрепятстване на появата й Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Данни за съществуването на гинко билоба, дървото с уникални сърцевидни листа, има още отпреди 270 млн. години. То е един от растителните видове, съществували по времето на динозаврите, а доказателство за древните му корени са останалите и до днес фосилни форми от дървото.

Друг характерен белег на гинко билоба е, че успява да устои на болести и насекоми, както и на замърсяването на околната среда. Някои екземпляри от гинко билоба, които срещаме днес, са на над 2500 години. Любопитно е да се спомене, че след атомната бомбардировка в Хирошима значителна бройка от този растителен вид е оцеляла дори около епицентъра на атомния взрив.

От 1980 г. насам гинко билоба все по-силно привлича интереса на хуманната медицина. Най-широко приложение в Европа намира за третиране на по-леките състояния, свързани с кръвооросяването.

Екстрактът от гинко билоба е широко използван. Само в рамките на една календарна година германските лекари са изписали над 5,24 млн. рецепти за продукти, съдържащи екстракти от гинко билоба.

Стандартизираните екстракти от гинко билоба се използват за третиране на състояния като: загуба на паметта, проблеми с концентрацията, объркване на съзнанието, депресия, безпокойство, замаяност, тинитус (шум в ушите) и главоболия от различен характер.

Механизмът на действие на гинко билоба е свързан с увеличаване на кръвния поток и намаляване вискозитета на кръвта, като също така води до понижаване броя на вредните свободни радикали.

Гинко билобата надеждно и сигурно подобрява краткосрочната памет при възрастните хора. Дори при хора на възраст над 85 години, които приемат гинко билоба, съществува над 65% по-нисък риск да развият проблеми с паметта. Гинко билобата освен това намалява симптомите на дефицит на вниманието и хиперактивност при деца и подрастващи.

Виж още: Алцхаймерът - страшна и необратима диагноза

За да поддържате паметта си във форма, можете да се възползвате от продукта на "Витаголд", наречен "Виногин". Той спомага за правилното функциониране на сърдечно-съдовата системи и подпомага мозъчни функции като паметта и концентрацията.

"Виногин" доказано подобрява кръвоснабдяването на периферните части на човешкия организъм - мозък, крайници, ретина, слухова зона. Засилва периферната микроциркулация и помага при:

- Намалена памет и затруднена концентрация
- Проблеми със слуха
- Световъртеж и шум в ушите
- Студени крайници, мускулни крампи
- Склонност към ритъмни нарушения

Източник: Nie-Jenite.bg

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност