Close search

Шест причини за цистит

Шест причини за цистит Циститът (възпалението на пикочния мехур) е често срещано състояние при жените, както и при мъжете в по-напреднала възраст Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Статистиката посочва, че всяка втора жена, поне веднъж през живота си, е боледувала от цистит. Хроничният цистит може да засегне и съвсем млади хора, както и деца.

Най-често причините за появата на цистит могат да бъдат:

1. Лична хигиена

Поради анатомичната особеност при жените възможността бактериите лесно да нахлуят към пикочния мехур е огромна. Затова от съществено значение е поддържането на добра лична хигиена. Разбира се, прекомерната хигиена също може да бъде отключващ фактор.

2. Намалена имунна защита

Понякога и най-безобидната настинка може да предизвика отслабване на имунния отговор, промяна на вагиналната флора, а оттам и нахлуване на патогенни микроорганизми, които да станат причинител на цистит.

3. Проблеми с гастроинтестиналния тракт

Проблеми като запек и диария сравнително често могат да бъдат фактор за поява на цистит, предимно при жените.

4. Бременност

При всяка бременна жена настъпват множество механични и хормонални промени. Затова циститите са по-често срещани по време на бременност.

5. Недостатъчен прием на вода

Количеството вода, което всеки трябва да приема като минимум, може да се съобрази с килограмите, като се умножи по 0,03 - т.е. ако тежите 50 кг, трябва да приемате средно по 1,5 литра вода на ден. При приемането на по-малко количество течности съответно и уринирането е по-рядко, с което се намалява механичното миене на пикочния мехур и уретрата от урината, следователно бактериите имат много повече време да се размножават.

6. Цистит, причинен вследствие на заболявания - катетъризация, диабет, вродена малформация на пикочната система. Циститът е чест посетител и при мъже с уголемена простата.

Друга сериозна причина за поява на цистит са венерическите заболявания - гонореята и хламидията са възпаления, чиито симптоми наподобяват симптомите на цистита. Освен това те самите могат да причинят цистит.

След изброяването на основните причини за появата на цистита е логично да потърсим надежден и ефикасен метод за справянето с това неприятно, болезнено и опасно състояние.

Един от многото методи е приемът на продукта "Урохелп 36" на "Витаголд".

"Урохелп 36" е с бързо действие при цистит! Той облекчава циститните оплаквания - парене и често уриниране, като допринася за нормалното функциониране на уринарния тракт и бъбреците.

"Урохелп 36" съдържа:

- Бреза

Екстрактът от брезови листа съдържа тетрациклични тритерпени, бетулинова киселина, никотинова киселина, флавонолови гликозиди, дъбилни вещества и др. Младите листа на брезата са особено богати на активни вещества. Екстрактът от бреза допринася за нормалното функциониране на бъбреците и уринарния тракт.

- Мечо грозде

Мечото грозде е богато на фенолните гликозиди-арбутин и метиларбутин. Съдържа още фланоидите кверцин и мирицитрин. Екстрактът от мечо грозде допринася за нормалното физиологично функциониране на бъбреците и уринарния тракт.

- Концентриран екстракт от американска червена боровинка

Той съдържа не по-малко от 25% проантоцианидини PAC. В екстракта има още фенолни гликозиди, дъбилни вещества (катехини), кверцитин, органични киселини. Екстрактът от червена боровинка допринася за облекчавне на циститните оплаквания - парене и често уриниране. Унищожава патогенните бактерии и допринася за нормалното функциониране на уринарния тракт и бъбреците.

Множество клинични проучвания гарантират, че приемът на 36 мг PAC дневно облекчават циститните симптоми в разстояние от шест до 12 часа след приема на една капсула от продукта.

Виж още: Бреза, мечо грозде и червена боровинка в обща битка срещу инфекциите

Източник: Nie-Jenite.bg

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност