Close search

Започна продажбата на билети за най-мащабния форум на българското вино, DiVino.Taste 2013

Започна продажбата на билети за най-мащабния форум на българското вино, DiVino.Taste 2013 Започна продажбата на билети за най-мащабния форум на българското вино, DiVino.Taste 2013 Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Третото издание на форума за българско вино DiVino.Taste ще се проведе на 16 и 17 ноември 2013.

Две години след като бе поставено началото, това единствено по рода си събитие за винения бранш у нас се премества на нова сцена. Зала Концертна на Централния военен клуб в София, където се проведоха първите две издания на DiVino.Taste, се оказа тясна за желаещите да опитат най-новите български вина. Затова тазгодишното издание на най-значимото винено събитие ще се проведе в зали 6 и 8 на НДК. 

Показателен за огромния интерес към новото българско вино е и фактът, че броят на участващите изби тази година е почти двойно по-голям. 60 производители ще представят над 400 вина с марката България. Никога досега толкова много винари не са се събирали под един покрив, за да представят продукцията пред широката публика. Зад всеки щанд хората, които създават модерното българско вино ще запознават желаещите с концепцията и философията за отделните вина.

Новото лице на българското вино

За изминалите две издания, DiVino.Taste успя да се наложи като витрината на съвременното българско вино. Освен място за представяне и дегустация на качествените вина, DiVino.Taste се утвърди и като най-добрия форум за среща на виненото общество в България с водещи световни експерти.

Тазгодишното издание не прави изключение и отново предлага богата програма от лекции и майсторски класове. Във фокуса на вниманието отново попада българското вино от най-различни гледни точки: ретроспекция на реколта 2007 или как се развиват вината ни с потенциал за отлежаване; съществува ли разделение на Северна и Южна България във виното; на какво се дължи славата на най-ценения местен сорт – мавруда и заслужена ли е тя; и разбира се, традиционния DiVino Top 10 или най-добрите десет български вина за годината, според винения сайт divino.bg и DiVino Magazine.

Каролайн Гилби MW ще покаже колко различни могат да бъдат вината от Източна Европа, а световният експерт по италиански вина, Фред Нийхойиз ще направи разходка из най-прочутите винени региони в Италия. Как изглежда прочутият бял сорт совиньон блан във френския район Сансер и новозеландския Марлбъро, ще представят Яна Петкова и Ясен Захариев. Един от най-известните български сомелиери и винени експерти Любомир Стоянов ще предложи най-подходящите съчетания на вино и храна. Специално внимание е отделено и на прохождащите в света на виното с курсовете и лекциите на Българската винена академия.

Заповядайте на 16 и 17 ноември, в зали 6 и 8 на НДК в София, защото българското вино заслужава! Повече информация за събитието може да намерите на Taste.divino.bg.

Билети за изложението, курсовете и майсторските класове може да закупите тук.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност