Close search

Защо да готвим с кокосово масло?

Защо да готвим с кокосово масло? Кокосовото масло е продукт, който е изключително полезен при готвене Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Кокосовото масло е екзотичен продукт, който е изключително полезен при готвене. 

Последни изследвания на кокосовото масло показват, че то е полезно за хората с Алцхаймер. Освен това има и сведения, че то помага в процеса на отслабване и лечението на редица кожни заболявания

Ето и още няколко причини, които ще ви накарат да включите в менюто си кокосовото масло: 

1. Кокосовото масло подобрява храносмилателната система.

То подобрява работата на стомаха и предотвратява различни болести, свързани със стомаха и храносмилателния тракт. Наситените мазнини, присъстващи в кокосовото масло, имат антимикробни свойства – те помагат в борбата с различните бактерии, гъбички и паразити. Освен това маслото подобрява усвояването на хранителните вещества. 

2. Кокосовото масло засилва имунната система

То също така укрепва имунната система, защото съдържа антимикробни липиди, лауринова, капринова и каприлова киселина, имащи противогъбични, антибактериални и противовирусни свойства. Тялото на човека преобразува лауриновата киселина в монолаурин, който по данни от изследвания представляват отличен начин за борба с вирусите и бактериите, предизвикващи херпес, грип и др. Кокосовото масло помага в борбата с вредните бактерии. 

3. Кокосовото масло е полезно за сърцето. 

Съществува погрешно мнение, че употребата на кокосово масло негативно повлиява здравето на сърцето заради изобилието от наситени мазнини в състава му. Всъщност, това масло е полезно за сърцето, тъй като съдържа около 50 % лауринова киселина, спомага за понижаването на нивото на холестерола и кръвното налягане. 

4. Кокосовото масло предотвратява диабет. 

То понижава нивото на захарта в кръвта и подобрява секрецията на инсулин. Така се стимулира ефективното използване на глюкозата, постъпваща в организма, и се предотвратява тежко заболяване като диабета.

5. Кокосовото масло помага за свалянето на излишните килограми. 

То е подходящо за хора, които искат да отслабнат, тъй като съдържа мастни киселини, подпомагащи пълноценната работа на щитовидната жлеза и ендокринната система. Обръщали ли сте внимание на хората, живеещи в тропическите райони – те използват кокосово масло в храната си всеки ден. И не страдат от затлъстяване? Тайната се крие в маслото, което ускорява обмяната на веществата – т.е. отслабването, пише още dete.bg.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност