Защо да ядем ананас
Ананасът е тропическо растение като бананите с годни за консумация плодове. Той има светло жълто фиброзна вътрешност годна за консумация, която е естествено много сладка.
Плодът е най-вкусен, когато узрее. Някои хора смятат, че ананасите са изключително луксозни и дори екзотични плодове.
Полезни хранителни съставки
Сладкият ананас е чудесен източник на витамин C, B1, B2, B3, B5 и B6. Той също така е богат на манган, бета-каротин, фолиева киселина, мед, магнезий, калий и диетични фибри. Най-високото съдържание на ензима бромелаин е в ананаса, който има много приложения за нашето тяло и здраве. Бромелаинът помага на тялото ни да балансира и неутрализира течности, така че то да е нито твърде алкално, нито прекалено кисело.
Изграждане на здрави кости
Той е богат източник на манган, който е нужен по тялото си, за да изгради здрави кости и е необходим за здравето на деца, тийнейджъри и възрастни хора, чиито кости са с вероятност да бъдат отслабени като пораснат.
Намаляване на стреса и дава енергия
Манганът помага в създаването на ензими, използвани в производството на енергия в тялото. също така намалява стреса, тъй като те съдържат добри нива на витамини от група В, които са жизненоважни за правилното функциониране на мозъка и увеличаване на способността Ви да се справяте със стреса ефективно.
Подпомага храносмилането
Ензимът бромелаин се намира в стъблото или ядрото на сладкия ананас. Той помогне в храносмилането чрез разбиване на протеиновите частици в храната. Също така е чудесен за естествена детоксикация и е известен със своите противовъзпалителни и анти-съсирващи свойства.
Другите ползи от плода ананас са: укрепване на венците, добър източник на фибри, предотвратява появата на астма, благодарение на бета каротините в него, действа противовъзпалително и детоксикиращо, понижава високото кръвно, срещу артрит, предотвратява кръвни съсиреци, пише още lechitel.net.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook