Здравните ползи на червеното вино
Ново проучване показва, че положителните страни при червеното вино надделяват спрямо вредата от алкохола.
На първо място червеното вино намалява холестерола. Според ново проучване на учени от университета в Мадрид червеното вино намалява с 9% нивото на лошия холестерол.
Освен това подобрява здравето на сърцето, благодарение на полифенолите в червеното вино, които запазват гъвкавостта на кръвоносните съдове и предотвратяват риска от съсирване на кръвта.
Третата причина за полезността на червената напитка е способността да регулира нивото на захар в организма.
Четвърта здравна полза – полезно е за мозъка. Червеното вино предпазва от развитие на Алцхаймер, повишава умствените способности и поддържа остротата на ума.
На пето място червеното вино се бори с настинките. Изследване показва, че тези, които пият по 14 чаши вино на седмица, намаляват риска от вируси с 40%.
Шесто – червеното вино предпазва от рак. До това заключение достигнали учените от Университета на Вирджиния, САЩ. Те установили, че в ресвератрола, чудесен антиоксидант, съдържащ се в люспите на гроздето, има силата да разруши зародиши на ракови клетки.
Седмото полезно свойство на червеното вино е, че намалява теглото. Червеното вино има съставки, които потискат растежа и узряването на мастните клетки.
Осмата добра причина да пиете червеното вино е, че не се използва само за пиене, но и за готвене.
Виното се използва в кухните по света за приготвяне на сосове, подчертава агенция БГНЕС.
Източник: zdraven.bg
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook