Close search

Здравословните ползи от морската сол

Здравословните ползи от морската сол Натуралната морска сол е здравословна и има лечебни свойства Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Натуралната морска сол има лечебни свойства. Тя съдържа повече от 80 съставки, които имат положително въздействие върху здравето, кожата и косата.

Морската сол има алкално действие, което помага за баланса на нивото на киселините в организма. Така се елиминира рискът от фатални болести. Тя помага за укрепването на имунната система, която по-лесно може да се пребори с различни заболявания като грип и алергии.

Морската сол оказва влияние и на сърдечно-съдовата система. Учените са доказали, че редовната консумация на сол, разтворена във вода може значително да намали нивото на лошия холестерол в тялото. Солта също така контролира кръвното налягане и нормализира неправилното функциониране на сърцето.

Метаболитните нарушения като диабет могат успешно да се лекуват с морска дол, тъй като тя помага за намаляването на нивото на захар в кръвта.

Повече от 20% от натрия в човешкото тяло се натрупва в костите, които се увреждат при недостиг на минерали в кръвта у телесните течности. С добавянето на морска сол в храната може да се избегне, или да се облекчи остеопорозата, пишат отzdravnitza.com.

Морската сол е полезна и за дихателната система, а минералите и структурните частици на водораслите, които се съдържат в морската вода, помагат за възстановяването на лигавицата. Солта е добър източник на калий, който улеснява функционирането на мускулните влакна.

Морската сол помага и за прочистването на кръвта. Съдържа голямо количество витамин С, който действа като антиоксидант и унищожава свободните радикали. Баните с морска сол стимулират отделянето на излишната вода от кожата и съединителната тъкан. Така се предотвратява натрупването на излишни течности, с което кожата става по-стегната, млада и здрава. Тя е много подходяща като естествен ексфолиант за кожа, тъй като нейната текстура помага при отстраняването на слоя мъртви клетки от кожата.

Морската сол е природен лек срещу мазна коса. Солта помага за усвояването на излишните мазнини от косата, като я прави мека и красива. Благодарение на изобилието от минерали в морската сол, косата става по-обемна. Солта осигурява достатъчно хранителни вещества за космените фоликули, като по този начин косата става по-здрава.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност