Close search

Зелени орехчета при бронхит и още много заболявания

Зелени орехчета при бронхит и още много заболявания Зелени орехчета при бронхит и още много заболявания Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Зелени орехи съдържат високо количество витамин С и много други витамини. Те се препоръчват на хронично болни, на слаби и боледуващи деца, на анемични хора.

Смесени с мед, те действат благоприятно срещу постоянна умора и помагат за пречистване на черния дроб и кръвта.

Младите орехчета, потопени в мед, отделят веществата, които се намират в тях. Съдържат голямо количество йод, който лесно се усвоява от организма.

Орехи с мед, са полезни за работата на щитовидната жлеза, за болести на гърлото и респираторния тракт, предимно за бронхит, за увеличаване на имунитета, срещу затлъстяване, за възстановяване на физическата активност, подобрява хормоналния баланс на организма, помага за зарастване на рани.

  • Рецепта за зелени орехи с мед срещу бронхит

Необходими продукти: 40 зелени орехчета и 1 кг мед. 

Начин на приготвяне: Орехчетата се измиват добре, изсушават се и се разделят на четвъртинки.

Слагат се в стъклен съд, заливат се с меда и се оставят да престоят на тъмно и хладно един месец. През това време орехчетата потъмняват.

* Внимавайте при нарязването на орехчетата, носете ръкавици, защото ръцете се боядисват. Медът също потъмнява и накрая получаваме тъмен сироп.

Приема се по една супена лъжица сутрин на гладно.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност