Close search

Фъстъците - полезни за сърцето и кожата

Фъстъците - полезни за сърцето и кожата Фъстъците - полезни за сърцето и кожата Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

В световен мащаб много голям процент от населението е изложено на риск от развитие на сърдечносъдови заболявания. 

Факторите, отговорни за това, са заседналия начин на живот, нездравословните хранителни навици, стресът, припомнят от puls.bg.

Фъстъците са богати на мононаситени мазнини и олеинова киселина, което ги прави полезни за сърцето. Според проучвания, ежедневната им консумация предпазва от развитието на сърдечносъдови заболявания. 

Ядките имат висока концентрация на фитостерол, който потиска растежа на туморите, като по този начин се предотвратява развитието на сериозни заболявания като рак. Изследователите също така свързват консумацията на фъстъци с намаляване на риска от рак на дебелото черво. 

Витамин B3 и ниацинът, които се намират в ядките, подпомагат паметта. В допълнение, флавоноидът ресвератрол може да повиши притока на кръв към мозъка с 30%. 

Редовната консумация на фъстъци може да се окаже полезна и срещу депресия, която се дължи на ниски нива на серотонин. Фъстъците съдържат аминокиселината триптофан, която подпомага освобождаването на хормона на щастието.

Фъстъците също така имат и богато съдържание на фибри, които допринасят за пречистването на тялото от токсини, като по този начин подобряват и вида и здравето на кожата. Токсините в организма са отговорни за появата на пъпки, прекомерно омазняване на кожата и други кожни проблеми. 

Фъстъците съдържат и витаминит C и E, които предотвратяват появата на бръчки и намаляват процесите на стареене.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност