Close search

Зеленият чай - мощен източник на антиоксиданти

Зеленият чай - мощен източник на антиоксиданти Съдържанието на епигалокатехин галат определя силните антиоксидантни свойства на зеления чай Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Зеленият чай се приготвя единствено от листата на чаения храст, които са подложени на минимално окисляване по време на обработката им. 

Зеленият чай произхожда от Китай, но се свързва и с много други азиатски държави, като Япония и Южна Корея.

В изсушения зелен чай се запазва богато съдържание на ценни полифеноли. Тяхната нетрайност съкращава срока на годност до половин година. След отваряне на пакет със зелен чай, дори съхраняван в затворен съд той губи свойствата си до 2-3 месеца.

Съдържанието на епигалокатехин галат (EGCg) определя силните антиоксидантни свойства на зеления чай. 

Той възпрепятства развитието на невродегенеративните болести като Алцхаймер и Паркинсон. Спомага за контрола на кръвната захар и съответно нивото на инсулина. Епигалокатехин галат предотвратява стареенето на клетките, като намалява вредното въздействие на свободните радикали. Подпомага възможностите на тялото да използва мазнините като енергиен източник. Подходящ е за болните с артрит, поради противовъзпалителното си действие.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност