Close search

Зеленият чай - полезен и срещу цигарите

Зеленият чай - полезен и срещу цигарите Лекарите горещо препоръчват зеления чай на хората, които са пристрастени към никотина Photo credit sticker 2f081510d9ec8c4cb73e1aeb055b0235c8dcc21f20ef27de7a1a88dadc771583

Лекарите горещо препоръчват зеления чай на хората, които са пристрастени към никотина. Зеленият чай спомага за постепенното извеждане от организма на натрупаните от цигарите вредни вещества. 

Екип от Център по рак в Аризона изследвал възстановителните способности на зеления чай върху увредените от пушенето клетки и способността му да предпазва от появата на рак. 

В проучването участвали над 100 заклети пушачи, цитирано от woman.bg. 

В продължение на четири месеца те трябвало всеки ден да изпиват поне четири чаши зелен или черен чай. 

След това било изследвано съединението 8-ОНdG, което се освобождава в организма в отговор на ДНК нарушения, които са в основата на раковото разрастване. 

Тези пушачи, които в изследвания период пиели безкофеинов зелен чай, имали 31% понижаване на това съединение. При онези, които пиели черен чай, такава промяна нямало. 

Според резултатите от това и подобни изследвания зеленият чай намалява окислителния стрес в организма при пушачите - дисбаланс, който участва в развитието на определени болести, особено на раковите заболявания, и води до промяна на нормалната функция на клетката и дори до нейната смърт. 

Когато пушачите пият по шест чаши зелен чай на ден, техните тела понасят с 40-50% по-малко оксидативни щети, което потенциално намалява риска от рак, емфизема и сърдечни болести. 

Освен това хората, които пият зелен чай, са по-устойчиви срещу инфекциозни заболявания. Това се дължи на съдържанието на витамин С в чая. 

Изчислено е, че количеството му е по-голяма от това в един портокал, например. 

Зеленият чай спомага за изхвърлянето на тежките метали от човешкото тяло.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност