Бухтички с тиква
Продукти
- 180 г олио
- 35 г пудра захар за поръсване
- 0,5 ч.л. канела
- 55 г тиква , сварена
- 1 ч.ч. прясно мляко
- 4 яйца
- 2 ч.ч. брашно
Начин на приготвяне
- В купа пресяваме брашното.
- Разбиваме яйцата и ги смесваме с брашното.
- Постепенно добавяме прясното мляко, докато получим смес с гъстотата на пюре.
- Рендосваме тиквата. Добавя я към сместа и разбъркваме добре.
- Добавяме канелата.
- Пържим бухтите в загрятата мазнина, до златисто.
- Изваждаме, оставяме за кратко върху домакинска хартия, за да се отцедят от излишната мазнина, след което прехвърляме в чиния за сервиране и поръсваме със захарта.
Съвет:
По желание, може да залеем с малко кленов сироп.
Шоколадов мус с карамелизирани орехи
За муса: Разбъркваме с тел жълтъците, захарта, кака...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook