Филе от сьомга с шам-фъстък, прошуто чипс и картофено пюре
Продукти
- зехтин на вкус
- черен пипер на вкус
- 25 г масло
- сол на вкус
- 3 бр. картофи
- 20 г прошуто
- 30 г шам-фъстък (суров, без черупки)
- 200 г сьомга филе
Начин на приготвяне
- Счукваме шам-фъстъка на дребно, след което подправяме сьомгата със сол и пипер, и от едната страна я овалваме в счукания шам-фъстък.
- Взимаме прошутото и го запържваме в зехтин, след което изпържваме и рибата.
- Картофите ги правим на пюре, върху което прибавяме сьомгата и накрая декорираме с готовият чипс от прошуто.
* Филе от сьомга с шам-фъстък, прошуто чипс и картофено пюре може да опитате в ресторант „Background“.
Съвет:
Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро" и "Пикадили". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък).
Гръцка салата
Нарязваме доматите и краставиците на едро, след което прибавяме лука, чушката и маслините, подправяме...
Патешко магре с чътни от сушени плодове
За чътнито в малка тенджера сипваме захарта, водата...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook