Гофрети с маскарпоне и кленов сироп
Продукти
- 300 г масло , разтопено
- 5 яйца
- 300 г вода
- 550 г брашно
- 50 г захар
- 2 ч.л. канела
- 1 ванилия
- 120 г маскарпоне
- 45 мл. кленов сироп
Начин на приготвяне
- Разделяме белтъците и жълтиците в две отделни купички.
- В едната купичка разбиваме белтъците с половината захар, докато станат на сняг.
- В другата, разбиваме останалата захар с жълтъците и след побеляването им добавяме разтопеното масло. Продължаваме да бъркаме, докато се получи кремообразна смес, след което малко по-малко добавяме водата.
- Получената смес смесваме с разбитите белтъци, като продължаваме да бъркаме, но на по-ниски обороти.
- Пресяваме брашното заедно с канелата и ванилията, и ги добавяме към останалата смес, като отново разбъркваме добре. Получената готова смес трябва да е с гъстотата на боза, за да може се разлива свободно по пресата за печене.
- Печем гофретите в силно загрят и леко намазнен гофретник.
- Гарнираме всяка гофрета с топка маскарпоне и поливаме с кленов сироп.
Съвет: За да станат по-хрупкави гофретите, може да ги запечем малко повече - докато придобият лек златисто-кафяв цвят. И обратното - колкото по-малко ги печем, толкова по-меки ще се получат.
Домашен ябълков оцет
Измиваме и почистваме много добре ябълките и ги нарязваме на 4, без да отсртаняваме семената и кората...
Мини кебапчета
Омесваме добре каймата с кимиона и пресованият чесън.Оформяме 30 малки кебапчета, които преди печене ...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook