Канелени рулца
Продукти
- За глазурата
- 250 гр крема сирене
- 0,5 ч.ч. мляко или сметана
- 0,5 ч.л. ванилия
- 1 ч.ч. пудра захар
- За плънката
- 4 малки пръчици канела
- 1 звездовиден анасон шушулка
- 1 ч.л. семена от кориандър
- 0,5 ч.л. кардамон семена или на прах
- 1 ч.ч. кафява захар
- 1 ч.ч. масло
- За тестото
- 1 ч.л. сол
- 2 яйца
- 6 с.л. масло
- 0,5 чаша захар
- 1,5 чаша мляко
- 1 пакетче суха мая
- 1 пак. ванилена захар
- 5 ч.ч. брашно
Начин на приготвяне
1. За да направим тестото, разтваряме маята в затоплено мляко в голяма купа и оставяме настрана за 5 минути, докато удвои обема си. Разбиваме отделно с миксер захарта, омекналото масло, яйцата, ванилията и солта. Постепенно с бъркане добавяме и 1 чаша брашно.
2. Замесваме тестото върху леко набрашнена повърхност за около 5-7 мин, докато стане гладко.
3. Оформяме тестото на топка и го поставяме в намазнена с олио купа. Покрийте с прозрачно фолио и оставаме да втаса за на топло място, докато се удвои като обем, за около 2 часа.
4. За плънката смиламе подправките в мелничка или счукваме в хаванче, докато получим финни частици и ги смесваме с кафявата захар. Добавяме маслото и разбъркваме. Можем да заместим всички подправки с 3-4 супени лъжици канела. Разбъркваме с миксер, докато получим кремообразна смес.
5. Разточваме тестото на правоъгълник с размери 35x70 см. Намазваме го плътно с крема. Навиваме го на руло и го нарязваме на 24 ролки.
6. Нареждаме ролките в намазнена кръгла тавичка (2х12) и ги оставяме за 45 мин. да втасат допълнително и да удвоят размера си.
7. Печем на 180 градуса за около 20 мин. Поднасяме ги с глазура от разбитата сметана, захар, ванилия и крема сирене.
2. Замесваме тестото върху леко набрашнена повърхност за около 5-7 мин, докато стане гладко.
3. Оформяме тестото на топка и го поставяме в намазнена с олио купа. Покрийте с прозрачно фолио и оставаме да втаса за на топло място, докато се удвои като обем, за около 2 часа.
4. За плънката смиламе подправките в мелничка или счукваме в хаванче, докато получим финни частици и ги смесваме с кафявата захар. Добавяме маслото и разбъркваме. Можем да заместим всички подправки с 3-4 супени лъжици канела. Разбъркваме с миксер, докато получим кремообразна смес.
5. Разточваме тестото на правоъгълник с размери 35x70 см. Намазваме го плътно с крема. Навиваме го на руло и го нарязваме на 24 ролки.
6. Нареждаме ролките в намазнена кръгла тавичка (2х12) и ги оставяме за 45 мин. да втасат допълнително и да удвоят размера си.
7. Печем на 180 градуса за около 20 мин. Поднасяме ги с глазура от разбитата сметана, захар, ванилия и крема сирене.
Немски коледни сладки
1. Смесваме маслото и пудрата захар, добавяме
яйцата и ванилията.2. В отде...
Свежа салата с патешко
1. Измиваме добре листните зеленчуци и ги накъсваме в дълбока купа. Нарязваме чери доматите на полови...
1 Коментар
Стремись не к тому, чтобы добиться успеха, а к тому, чтобы твоя жизнь имела смысл. https://helloworld.com?h=43327b300e951bf9393a77593164aeb0&