Кекс с малини и шоколадова глазура
Продукти
- 1 пакет бакпулвер
- 2 с.л. лимонов сок
- 1 с.л. лимонова кора
- 5 яйца
- 160 г масло , на стайна температуrа
- 370 г захар
- 250 мл. прясно мляко
- 470 г брашно
- 1 ванилия
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.ч. малини
- за глазурата:
- 250 г бял шоколад
Начин на приготвяне
- Пресяваме брашното заедно с бакпулвера и солта.
- В купа разбъркваме захарта с яйцата, до побеляване.
- Добавяме маслото и разбиваме добре.
- След това добавяме млякото, лимоновата кора, сока и ванилията.
- Разбъркваме и добавяме брашното. Бъркаме до хомогенност.
- Прибавяме малините, предварително оваляни в брашно и разбъркваме внимателно с лъжица, за да не се намачкат.
- Изливаме сместа в намазнена и набрашнена форма.
- Печем във предварително загрята на 180 градуса фурна, около 40-45 минути.
- Изваждаме кекса и оставяме за 10-15 минути.
- През това време разтапяме шоколада на водна баня.
- След като кексът поизстине, го заливаме с разтопения на водна баня шоколад.
Крем супа от червена леща с картофи
Слагаме лещата в студена вода да ври за около 40-50...
Шоколадов кекс с шоколадова глазура и ягоди
Шоколада и маслото разтапяме заедно, на водна баня ...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook