Close search

Коктейл „La Rochelle”

4.8
от общо 129 гласа
Време: 15 мин.
Ниво: лесно
Порции: 1

Коктейл „La Rochelle” photo-credit Коктеил „La Rochelle”

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Изсипваме ликьорите и коняка в чаша за топли напитки, прибавяме затопленото мляко, след това внимателно "пускаме" кафето върху млякото, за да образува "флота".
  2. Отгоре гарнираме със сметана спрей, няколко кафе зърна, кафява захар, малко кора от лимон и по желание, заливаме с течен шоколад.
Още от : напитки

1 Коментар

  1. Small alejandros%20label
    Alejandros Label


    Създадох коктейл „La Rochelle” по повод това, че мой добър приятел живее в този романтичен Френски град. Всеки път когато идваше в България ме караше да го изненадам с питие. Макар, че Ла Рошел се намира на студеният Атлантик, реших да направя един топъл и изискан коктейл, каквито са хората живеещи там. Французите са ценители на добрия коняк, ароматните ликьори и истинското кафе, е каква по-добра причина от тази, да събера всички тези вкусове в една малка чаша. Преди да разбъркате, се носи аромат на карамел, шоколад и свеж дъх на лимон. След като раздвижим сребърната лъжичка се случва чудото, към нас отлита вълшебството, кафето и коняка, така са въздействали с амаретото, че събуждат сетивата ни и започва топъл прилив на емоции. Какво да кажем за няколкото капки екзотичен ликьор Личи, този плод, който има вкус напомнящ на мускатов сорт грозде, сочен, нежен и много сладък добре се смесва с истинско и пенливо мляко, което потапя коктейла в изтънчена магия и завършва топлият ни сън. Това е коктейл „La Rochelle”, предаден с любов, за тези, които ценят истинските истории с хубав вкус. Повече за него на Kulinaria.bg Chef Валентин Александров

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност