Коктейл „La Rochelle”
Продукти
- 30 мл. кафе
- 10 мл. ликьор "Личи"
- топло мляко
- 20 мл. коняк Френски
- 10 мл. ликьор "Амарето"
Начин на приготвяне
- Изсипваме ликьорите и коняка в чаша за топли напитки, прибавяме затопленото мляко, след това внимателно "пускаме" кафето върху млякото, за да образува "флота".
- Отгоре гарнираме със сметана спрей, няколко кафе зърна, кафява захар, малко кора от лимон и по желание, заливаме с течен шоколад.
Коктейл ”Абако”
"Шейкваме" съставките с помощта на шейкър с много лед и ги изливаме в чашата. Горната част на коктейл...
Коктейл "Rio"
Фреша, водката и ликьора изсипваме в чашата и ги "шейкваме", след по ръба на чашата "пускаме" гренади...
1 Коментар
Създадох коктейл „La Rochelle” по повод това, че мой добър приятел живее в този романтичен Френски град. Всеки път когато идваше в България ме караше да го изненадам с питие. Макар, че Ла Рошел се намира на студеният Атлантик, реших да направя един топъл и изискан коктейл, каквито са хората живеещи там. Французите са ценители на добрия коняк, ароматните ликьори и истинското кафе, е каква по-добра причина от тази, да събера всички тези вкусове в една малка чаша. Преди да разбъркате, се носи аромат на карамел, шоколад и свеж дъх на лимон. След като раздвижим сребърната лъжичка се случва чудото, към нас отлита вълшебството, кафето и коняка, така са въздействали с амаретото, че събуждат сетивата ни и започва топъл прилив на емоции. Какво да кажем за няколкото капки екзотичен ликьор Личи, този плод, който има вкус напомнящ на мускатов сорт грозде, сочен, нежен и много сладък добре се смесва с истинско и пенливо мляко, което потапя коктейла в изтънчена магия и завършва топлият ни сън. Това е коктейл „La Rochelle”, предаден с любов, за тези, които ценят истинските истории с хубав вкус. Повече за него на Kulinaria.bg Chef Валентин Александров