Крем супа от моркови с песто и джинджифил
Продукти
- 10 г песто
- 30 г краве масло
- 50 г топено сирене
- 150 мл. прясно мляко
- 10 г джинджифил
- 1 глава лук
- 500 г моркови
Начин на приготвяне
- Почистваме и нарязваме морковите на колелца. Лукa нарязваме на дребно.
- В тенджера загряваме маслото, в което изсипваме нарязаните лук и моркови. Задушаваме ги под капак, докато зеленчуците поомекнат (за около 5 минути), след което към тях добавяме млякото и малко вода, колкото да покрие морковите.
- Овкусяваме със сол и по желание с черен пипер. Варим докато морковите съвсем омекнат.
- След като се сварят морковите, добавяме топеното сирене.
- Пюрираме супата с кухненски робот или пасатор и добавяме джинджифила. Ако е прекалено гъста, може да добавим мляко до получаване на желаната консистенция.
- Супата може да сервираме гарнирана с пестото.
Риба тон с пресен лук
Изсипваме рибата в купа. Почистваме и нарязваме зеления лук и го прибавяме към рибата. Добавяме зехти...
Фета сандвичи с грах
Нарязваме франзелата на филийки. Всяка филийка намазваме с фета сирене. Добавяме грах и накрая малки ...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook